Esport i política

El PP obliga Barcelona a suspendre la World Race

Vela. L’endarreriment en el pressupost general del govern espanyol i la pròrroga del que es va aprovar el 2016 impedeixen que es consideri la prova com a “esdeveniment excepcional”

La Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) va anunciar dijous la suspensió de la regata Barcelona World Race, la volta al món per parelles, que s’havia de fer el 2019. De fet, la regata ja havia tingut un primer ajornament d’un any. Malgrat la campanya mediàtica que ahir estava encara en marxa acusant el procés independentista de l’ajornament d’aquesta regata internacional, el cert és que el comunicat de l’organització és força explícit sobre la raó principal de la suspensió: “La consideració de la regata com a esdeveniment d’excepcional interès públic en el pressupost general de l’Estat s’ha vist endarrerida com a conseqüència de la pròrroga del pressupost general de l’Estat el 2016 i la convocatòria d’eleccions del desembre del mateix any 2015.”

També s’ha sabut que el Ministeri d’Hisenda va canviar fa unes setmanes el seu criteri respecte a les empreses que patrocinen esdeveniments públics i que no permetrà que ho facin de manera gratuïta, o sigui sense desgravar totes les seves despeses.

“En les darreres setmanes, les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació amb relació a l’impacte previst en el pressupost general de l’Estat dels esdeveniments d’especial interès públic i el canvi de criteri en la utilització dels suports publicitaris per part del Ministeri han generat incertesa en el mercat del patrocini”, assenyala el comunicat de l’FNOB, que hi afegeix que la indefinició institucional tampoc ha ajudat a la comercialització necessària per trobar patrocinadors potencials en una negociació que encara estava en la fase prèvia. L’FNOB treballarà perquè la quarta edició de la regata es disputi el 2022 o el 2023 amb el nou format que ja s’havia dibuixat i que incloïa importants canvis, com ara una escala a Sydney (Austràlia).

Els trastos pel cap

La notícia va provocar dijous i divendres una forta polèmica entre les diferents forces polítiques catalanes i les que estan representades a l’Ajuntament. L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà del seu tinent d’alcaldia Jaume Asens, va culpar el govern espanyol. “Hi ha hagut dos anys de retard en l’aprovació d’una possible exempció fiscal i vuit mesos abans de la prova no hi ha hagut prou patrocinadors per sostenir la prova.” El PSC, ERC i el Partit Demòcrata van acusar el govern d’Ada Colau de no fer prou pressió al govern espanyol per tirar endavant la prova, mentre que Ciutadans va considerar –com tots els mitjans de comunicació unionistes– que el procés sobiranista era el principal culpable de l’anul·lació.

POLÈMICA POLÍTICA

ERC i el PSC acusen l’Ajuntament i Ciutadans, el sobiranisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)