Hoquei sobre herba

Arribar a Holanda i moldre

Hoquei sobre herba. Albert Beltran i Xavi Lleonart, del Rotterdam i del Bloemendaal respectivament, seran els representants catalans en la final a quatre de l’Euro Hockey League

L’estiu del 2017 va ser de canvis per a Xavi Lleonart i Albert Beltran. Tots dos van fer les maletes i van decidir fer-se un lloc en dues de les principals plantilles de la millor lliga del món, l’holandesa. El Bloemendaal ja feia temps que s’interessava per Lleonart, davanter internacional i olímpic dues vegades, que s’havia consagrat com a jugador a les files del Polo. per la seva banda, Beltran no va poder refusar l’oferta del Rotterdam després de deixar el pavelló ben alt a l’Atlètic, amb qui va guanyar la lliga de l’any passat. Uns mesos després, tots dos s’han adaptat de manera excel·lent a les seves noves vides i a una nova cultura, s’han fet amb la titularitat sobre el terreny de joc i han aconseguit el bitllet per a la final a quatre de l’EHL, la màxima competició continental. “S’ha celebrat com tocava”, afirmen tots dos amb un somriure tímid. A finals de maig, a les instal·lacions del Bloemendaal, l’equip de Lleonart es veurà les cares en la fase decisiva de la competició.

Un cop adaptats, admeten que el canvi és radical. “Les primeres setmanes van ser un pèl complicades”, coincideixen. “El ritme d’entrenaments i de joc no és el de la lliga espanyola i no hi estava acostumat”, hi afegeix Lleonart, que pensava que utilitzaria més l’anglès. El davanter terrassenc treballa a la Fundació Johan Cruyff mentre que el migcampista del Rotterdam estudia un màster. “Aquí ser esportista d’elit és un plus i tothom et posa facilitats. A Espanya és al revés”, diu Lleonart.

Per la seva banda, Albert Beltran, que ha disputat el KO16 i el K08 a les instal·lacions del seu club, el Rotterdam, se’n fa creus amb l’ambient i la manera de viure l’hoquei a Holanda. “Recordo la final a quatre de fa dues temporades al Pau Negre. La gent de l’Atlètic ho va petar molt amb una bandera gegant. Però l’altre dia hi havia gairebé 6.500 persones veient-nos. És una animalada”, comenta. “La lliga holandesa és la NBA de l’hoquei. És on hi ha més nivell. Per quantitat i nombre de llicències. La quantitat, al cap i a la fi, acabava fent la qualitat”, diu Beltran.

Tots dos, amics de la selecció, tenen ganes de veure’s les cares a les semifinals de l’EHL però, abans, tenen un mes i mig per certificar la plaça del seu equip per als play-off de lliga. El Bloemendaal és el segon classificat, darrere el Kampong que lidera la taula i que també serà, juntament amb l’Herakles blega –la ventafocs– a la final four. El Rotterdam és cinquè. El primer objectiu, –ser a la final a quatre de l’EHL–, però, ja està aconseguit. Arribar i moldre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)