Handbol

PEP REIXACH

JUGADOR HANDBOL BORDILS

“La mentalitat és anar sempre al cent per cent”

“Vam fer un partidàs, vam jugar a un nivell molt alt”, diu l’extrem sobre el triomf a Torrelavega

“Tots els equips que estem allà lluitant per mantenir-nos juguem finals”

Si arriba el moment i tens ganes de fer un pas endavant professionalment, no et queda cap altra opció que marxar
Si arriba el moment i tens ganes de fer un pas endavant professionalment, no et queda cap altra opció que marxar

El Bordils reprèn dissabte la lliga, a casa, en el primer dels sis partits que queden i tres setmanes després del seu segon triomf com a visitant (27-31) contra el Torrelavega. Ho fa contra l’altre equip que ha guanyat a fora, el Palma del Río, amb un punt de marge respecte al descens i a un del conjunt cordovès, a qui va superar per 23-24 quan era cuer i havia fet el pitjor inici a plata en cinc cursos. “Cada partit l’hem d’afrontar al màxim”, diu Pep Reixach (Celrà, 1992), que va sortir al mes d’agost de Bordils per jugar cedit al Granollers i que disputarà el seu cinquè partit amb els de Sergi Catarain.

L’últim triomf val un imperi, i fora de casa... S’ho esperaven?
Anàvem a sumar els dos punts perquè sabíem que ells també tenien baixes i la veritat és que vam fer un partidàs. Des del principi vam jugar a un nivell molt alt i el vam mantenir, perquè a fora en molts partits en què perdíem sortíem amb parcials de 4-0 i en aquest va ser al revés, ho vam mantenir i va anar molt bé. Els dos punts ens donen molta vida.
Aquest i el del Palma els donen ara la salvació i tenir-la a la mà, tot i la ratxa que tenen a casa, amb sis triomfs en set jornades.
I ara fins i tot ens queda el del Madrid, que és cuer, que també són dos punts a fora i també són molt importants. Ara, tots els equips que estem allà lluitant per mantenir-nos juguem finals. Palma del Río també vindrà a jugar una final i nosaltres hem de fer la nostra i quedar-nos els dos punts perquè a casa sí que menys en el partit contra el Barça hem sumat, però tampoc crec que s’hagi de mirar així: per a nosaltres és un partit més, saps que pot passar de tot i l’hem d’enfocar com una final per sumar els dos punts, que al final és el que ens donarà la salvació, anar sumant.
Cada any a plata es repeteix que acaben molt bé. Ho saben i per això al principi no els afecta una mala ratxa de resultats? O els altres, professionals, no aguanten?
Crec que, per exemple, l’any passat la primera volta va ser una mica més complicada que la segona. I també es va notar una mica que havíem tingut l’Edu Nonó i depeníem una mica d’ell. I després vam canviar el sistema i fins que no t’adaptes passa una mica de temps. Això va relacionat també amb el calendari, com aquest any; també amb l’entrenador nou o els jugadors –al principi també vaig marxar jo o en Dalmau–. T’has d’adaptar una mica, fins que ara, al final, ja anem guanyant més, i també es nota que estem més units: fa dos o tres partits que estem jugant molt bé, defensem molt bé i la bola corre molt més, que més o menys és la idea que tenim molt més clara.
El 2 de març tornava. Es coneixen tots, però els equips tenen les seves dinàmiques i adaptar-se també deu voler el seu procés...
Sí, la veritat és que, és clar, he passat d’estar a Granollers –on ens entrenàvem cada dia i hi havia molta disciplina, i era un equip professional al cent per cent, on jugues amb els millors jugadors d’Asobal i fins i tot alguns dels millors d’Europa– a Bordils, que al final és un equip que està en una lliga semiprofessional però que és cent per cent amateur. En aquest aspecte es nota, però partia d’estar dos o tres anys amb ells, conec les dinàmiques i això t’ajuda.
Amb Sergi Catarain hi va començar la pretemporada. Ara que fa un mes que hi és i sense voler comparar, des de fora fa l’efecte que estudia molt els partits i no deixa cap aspecte del joc a l’atzar.
En Cata no el coneixia i pel que fa a la preparació de partits i conèixer el rival, estudiem molt més els jugadors, sabem més o menys quins són els que tenen més pes en els equips contraris. Però sobretot crec que una de les coses que té, bones i bàsiques, és que ell sempre va al cent per cent. O fins i tot més. I això fa que t’hi posis tu també en els entrenaments, que són a una intensitat molt i molt alta i això, és clar, repercuteix també en el joc i en el dia a dia de l’equip. La mentalitat de l’equip és anar sempre al cent per cent.
Quan va anar al Granollers va dir que, més que a mig curs, li obriria les portes de cara a la temporada que ve. Bordils és cada cop més un lloc per anar a fitxar: vostè, Palahí, Mach... En parlen?
Aquí jo sempre ho dic, i tothom: Bordils és un aparador en una lliga com aquesta perquè tens equips que et veuen, siguin de plata o fins i tot de l’Asobal. Que al final un o l’altre acabi marxant? Sí, però ara per ara tampoc en parlem perquè les ofertes arriben més tard i pel que jo sé ningú té res, encara. I ara l’Arnau Palahí i en Sergi Mach, que són molt joves i tenen una trajectòria en la lliga, ja et dic jo que tindran ofertes, segur. Algun dia o altre tindran l’oportunitat de marxar, i si arriba el moment i tens ganes de fer un pas endavant des del punt de vista professional, no et queda cap altra opció que marxar perquè Bordils és un equip amateur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)