Esports de muntanya

Vinot i Roca estrenen el palmarès

Curses de muntanya. La Costa Brava Stage Run, disputada en tres etapes des de Tossa de Mar fins a Portbou, va estar marcada per l’encant del seu recorregut i per les altes temperatures

Poc més de 13 hores i gairebé 15, respectivament, van necessitar el francès Stephane Vinot i la cerdana Emma Roca per convertir-se en els vencedors de la Costa Brava Stage Run, disputada en tres etapes de divendres a diumenge amb inici a Tossa de Mar i arribada a Portbou, que en total tenia 125 quilòmetres i 4.300 m de desnivell positiu.

La cita va aplegar cent corredors –era el límit d’inscripcions, exhaurides des de feia setmanes– que van poder gaudir de l’encant del recorregut –es passava per dos parcs naturals– i que, alhora, van patir les altes temperatures. Vinot, (Traileurs des Monts d’Or), que havia guanyat les dues primeres etapes –en la primera amb arribada a Blanes el va superar Xavi Marina, creador de la Costa Brava Extrem, que es va fer en cinc ocasions des del 2009, convidat a l’estrena–, va controlar la cursa en la tercera disputada entre Roses i Portbou, a través del Parc Natural del Cap de Creus, en un grup format per Albert Navarro (Àgil Fisioteràpia-CE Torelló), vencedor d’etapa i segon en la general; el txec Jan Bartas, tercer en les dues classificacions, i Toti Bes.

Emma Roca (CE Cerdanya Pirineus) va guanyar totes les etapes i va ser la vencedora de la CBSR, seguida de la txeca Zuzana Bartasova (Hanibal CZ) i Carme Aguilar (CE 2x2 Santpedor). El suís Alain Bartolini i Imma Boada van guanyar l’Experience, de recorreguts més curts –85 km i 2.800 m de desnivell positiu.