La Bonaigua perd 50 cm de neu en 10 dies però continua superant els 250 cm de gruix
La web de l'institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya permet veure l'evolució diària del gruix de neu a les diferents estacions nivometeorològiques que hi ha repartides pel Pirineu català. La informació i dades es generen automàticament i tenen l'objectiu de mostrar les diferències regionals en el volum de neu que poden existir entre diferents conques del Pirineu de Catalunya. Aquestes dades es poden consultar al web de l'Institut Geològic de Catalunya i són les que serveixen per redactar les informacions del Butlletí de Perill d'Allaus, però també permeten contrastar les dades que s'hi donen amb les imatges que generen les webcams de les estacions d'esquí, si és que aquestes encara estan actives.
Una dada curiosa que s'ha pogut obtenir aquesta setmana és la fusió accelerada del gruix de neu a l'estació nivometeorològica de la Bonaigua, on hem pogut comprovar com en els darrers deu dies la neu ha baixat en 50 cm el seu gruix. És a dir, s'ha passat dels 300 cm que hi havia a principis d'abril als 250 actuals d'avui 24 d'abril.
L'evolució a les altres estacions
Aquest setmana d'abril una de les que més neu continuava registrant és la de Bonaigua (2.266 m.), arribant avui 24 d'abril de 2018 a gruixos de fins a 2,5 m. Ara bé, l'estació amb més neu és la de Boí-Taüll (2.535 m.), amb un gruix de neu que gairebé arriba als 265 cm, que reflecteix perfectament les llevantades d'enguany per tractar-se d'una zona ubicada en vessant sud al Pirineu. L'estació de Cadí Nord (2.1403 m.) marca avui un gruix de 165 cm, la de Vall de Núria (1.967 m) té un gruix de 45 cms i finalment la que menys neu té és la del Refugi de Malniu (2.230 m) queda per sota els 20 cm.