Tennis

El torneig amable

Tennis. L’ITF de la Bisbal millora la seva categoria i es converteix en un 25.000+H, que dona més punts WTA

El torneig ITF de la Bisbal d’Empordà continua sent de categoria 25.000 –la dotació dels premis en dòlars– però aquest any guanya una hac d’hospitalitat al nom perquè paga l’allotjament i l’esmorzar a totes les jugadores. Tenir cura de les participants ja no és nou a la Bisbal, on s’adapten zones per al seu descans durant la competició. “Les jugadores ens diuen que s’hi troben bé, i la nostra gent s’hi lliura perquè s’hi trobin”, va explicar Xavier Ponsatí, president del CT La Bisbal Centre Esportiu en la presentació de la competició a la Diputació de Girona. També va revelar que l’entitat tenia la intenció de buscar el finançament per augmentar la categoria del torneig fins a 60.000, però finalment s’ha descartat. “Esportivament no ens sortia a compte perquè vindrien jugadores del mateix nivell.” “Amb més suport podríem fer una competició de 100.000 dòlars”, va afegir-hi.

La categoria millorada del torneig empordanès, que es disputarà entre el 12 i el 20 de maig, li aporta més competitivitat, atès que un 25.000+H proporciona 20% de punts més per al rànquing de la WTA. És a dir, la vencedora d’aquest any guanyarà 60 punts en comptes dels 50 que es va endur la vencedora del 2017, Georgia Garcia. La jugadora de Barcelona, que aquest any ha estat notícia per haver fet el servei més ràpid de la història del tennis femení (220 km/h), té la intenció de tornar a la Bisbal però encara no ha confirmat la seva assistència. Ahir mateix es va saber que Garcia (140a de la WTA)ha rebut una invitació per participar en el Masters 1.000 de Madrid, que es disputa la setmana anterior al torneig empordanès.

Qui sí que ha confirmat la seva participació ha estat la mexicana Renata Zarazúa, vencedora de la primera edició i número 203 del rànquing de la WTA, així com la sevillana Estrella Cabeza (346). Entre les jugadores gironines, es dona per feta la participació de Paula Badosa (214) i no es descarta que també hi puguin ser Aliona Bolsova (354), Júlia Payola (826) i Marina Bassols (464).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)