Més esport

Europa als seus peus

Patinatge. El CPA Olot voreja la perfecció i guanya a Lleida el seu tretzè campionat continental mentre que el CPA Girona paga car dos errors i es queda a les portes del podi

Aixecar-se i tornar a caminar. Això és el que va fer ahir el CPA Olot després del disgust que va suposar la derrota al campionat d’Espanya de grups de xou grans davant el CPA Girona. L’equip va il·luminar el pavelló Barris Nord de Lleida amb una sensacional representació del xou més arriscat probablement que s’ha dissenyat mai, el Sense opcions amb una actuació que li va donar el tretzè títol europeu. El Girona, per la seva banda, va cometre dos petits errors tècnics que el van portar al mateix lloc que l’any passat, el quart, una petita pedra en el camí després de l’exhibició en el campionat d’Espanya.

No és un fet excepcional però l’Olot, amb el suport incondicional dels seus seguidors i l’admiració del públic en general, va deixar la seva empremta en les notes dels jutges: quatre deus, un en la puntuació tècnica i tres en l’artística. Qui en dona més? Les abraçades al final de l’exercici de les patinadores denotaven el pes que s’havien tret de sobre i la pressió amb la qual havien afrontat el campionat. La coreografia plantejada per Ricard Planiol i Ester Fàbrega està ubicada en un escorxador, amb els animals a punt de morir i un que intenta sobreviure, fins que li arriba un inevitable i tràgic final. “Per nosaltres el missatge és tan important com la tècnica”, admetia al final del campionat el president del club, Josep Sagués.

Els equips italians van confirmar la seva millora en l’especialitat i es van endur la plata (Royal Eagle) i el bronze (Diamante) amb puntuacions que cada vegada s’acosten més a les de l’Olot. Pel Girona, com va admetre la seva entrenadora, Núria Soler, tocarà millorar i preparar-se per al nou repte, el campionat del món on defensaran el subcampionat del 2017. L’altre equip català del campionat, el Masnou, va ser sisè.

Grups de xou grans
1r. CPA Olot Catalunya
2n. Royal Eagles Itàlia
3r. Diamante Itàlia
4t. CPA Girona Catalunya
5è. Evolution Itàlia
6è. CP El Masnou Catalunya
7è. Rolling 90 Holanda
8è. A. Braga Portugal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)