Tennis

Inscripció de luxe a la Bisbal

Tennis. García-Pérez defensarà el títol de l’any passat entre un elenc amb una dotzena de jugadores classificades entre les 200 millors de la WTA

Georgina García-Peréz defensarà a partir de dilluns el títol del torneig ITF de la Bisbal d’Empordà. La jugadora barcelonina serà, amb el 164è lloc, una de les dotze jugadores classificades entre les posicions 100 i 200 del rànquing de la WTA que participaran en la tercera edició de la competició empordanesa i un dels principals reclams de la competició. Primer per l’evolució que aquesta jugadora ha tingut l’últim any –recentment ha estat convocada amb l’equip espanyol de la copa Federació–, però també per haver fet el servei més ràpid de la història del tennis femení (220 km/h). La més ben situada després de l’última actualització del rànquing –dilluns passat– és la tennista de Castelló de la Plana Sara Sorribes (129). La segueix la suïssa Jil Teichmann (149), que l’any passat va ser la primera cap de sèrie a la Bisbal i va caure en els quarts de final justament contra García-Pérez.

Entre les jugadores confirmades també hi ha l’empordanesa Paula Badosa, que dilluns va aconseguir el millor rànquing de la seva carrera (179), tot i que la setmana passada va retirar-se dels quarts de final del torneig de Rabat a causa d’una lesió. La jugadora de Begur perdia el partit contra la sèrbia Aleksandra Krunic (6-2 i 1-0) quan es va veure obligada a plegar veles per les molèsties a la cuixa esquerra.

El quadre principal del torneig bisbalenc encara no està complet i depèn dels resultats de la fase prèvia, que tindrà lloc demà i diumenge. Entre les jugadores que la disputaran hi ha la jugadora de Palafrugell Aliona Bolsova (358) i la de Blanes Marina Bassols (470), que l’any passat va jugar el torneig de la Bisbal amb una invitació però va caure en la primera eliminatòria contra Irene Burillo (6-4 i 6-3). La vencedora del Memorial Marisa Prieto –la final es juga avui– rebrà una invitació per jugar el quadre principal.

El torneig de la Bisbal d’Empordà ha millorat un any més la seva categoria. Si el 2016 es va estrenar com a ITF 10.000 (la dotació, en dòlars, dels premis) i l’any passat va fer el salt a ITF 25.000, aquest any incorpora una h d’hospitalitat al nom pel bon tracte cap a les jugadores, ja que els paga l’allotjament i l’esmorzar. Aquesta millora suposa que repartirà un 20% de punts més per al rànquing de la WTA (60 per a la vencedora, en comptes de 50).

PAULA BADOSA

L’empordanesa arriba al torneig amb el millor rànquing de la seva carrera (179)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)