Més esport

Torra inaugura la joia dels Jocs

Jocs Mediterranis. L’alcalde Ballesteros ressalta la lleialtat de la Generalitat en el finançament del Palau d’Esports Catalunya

El Palau d’Esports Catalunya, la joia de l’Anella Mediterrània, finançat íntegrament pel govern català –17,8 milions–, va ser inaugurat ahir amb tots els honors en un acte de reafirmació tarragonina i catalana pel president de la Generalitat, Quim Torra, i per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que va ressaltar la materialització de l’èxit fruit de la “lleialtat” malgrat l’excepcionalitat que viu el país. La mostra evident és que el president Carles Puigdemont hi va intervenir amb un discurs gravat des de Berlín: “Us vull desitjar uns extraordinaris Jocs. Hem sabut posar l’esport al servei de la cohesió social i territorial i d’una Tarragona potent.”

Ballesteros, que es va referir al Palau d’Esports, “amb el permís de l’arquebisbe”, que hi era present, com “la segona catedral de Tarragona”, va elogiar el grau de compromís de la Generalitat i tots els seus presidents –des de Montilla fins a Torra– i va incidir precisament en la figura de Puigdemont: “Quan era alcalde de Girona i vam haver d’ajornar els Jocs, em va demanar l’oportunitat d’explicar-los a la seva ciutat. Sempre li estaré agraït. Em sap greu el que està passant.” L’alcalde va arrencar aplaudiments citant, un per un, la feina dels treballadors i patidors Quim Nin, Joan Plana, Josep Poblet i Gerard Figueras, i va proclamar que “els guanyadors, quan hi ha un obstacle, pensen com el poden superar”.

Quim Torra, que no va aclarir si demà serà a la llotja del camp del Nàstic, va explicar que la Generalitat continua demanant un gest d’acostament de Felip VI: “Esperem que si Felip de Borbó té voluntat d’inaugurar uns Jocs, també tingui la responsabilitat d’escoltar els catalans.” El president va destapar la placa conjuntament amb Ballesteros, va agrair “la tenacitat de l’alcalde” en el camí pedregós i confia que seran “els millors Jocs de la història”. “Han hagut de superar obstacles importants”, hi va afegir, i per això va agrair la feina de les persones que els han fet possibles i han contribuït a “superar les barreres”. En aquest punt, es va queixar de “la manca d’un finançament a l’altura de les circumstàncies de part de l’Estat espanyol”. En clau catalanista, va remarcar que els Jocs han de servir per explicar al món “què som i el que està passant”. L’acte, carregat de solemnitat, el va arrodonir una exhibició de la secció de rítmica del Nàstic i l’actuació del cantautor de Camarles Joan Rovira, acompanyat per l’Orquestra de Vent de Tarragona.

Puigdemont va desitjar “uns grans Jocs” des de Berlín en un discurs gravat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)