Entrades reservades per Vox i entitats espanyolistes
Inauguració polèmica. Denuncien que el partit ultradretà disposava de tiquets per a la cerimònia d’obertura que va repartir entre diverses organitzacions de la mateixa ideologia
Les graderies del Nou Estadi de Tarragona, en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis de divendres, van deixar dues imatges per sobre de la resta: els seients buits –no es va omplir ni de bon tros– i el gran nombre de banderes espanyoles. Segons va publicar ahir el portal d’informació Porta Enrere, el partit ultradretà Vox tenia reservades entrades per a l’acte inaugural, que van ser distribuïdes a través de la Casa d’Aragó de Tarragona a diverses entitats espanyolistes, entre les quals hi ha Societat Civil Catalana, Plataforma per Tabàrnia i Cataluña por España. Jordi Ferré, vicesecretari de comunicació de Vox a Tarragona, va explicar que van reservar entrades com a partit polític i que es van organitzar autobusos des de Barcelona i diversos punts de l’Estat per assistir-hi. Segons Porta Enrere, l’organització dels jocs va declinar fer declaracions sobre aquest tema.
De fet, la consellera de Presidència del govern català, Elsa Artadi, ja va afirmar dissabte que el públic era “sorprenentment seleccionat”. “Ens va sorprendre que hi hagués tan poca gent, perquè des de la secretaria de l’Esport s’havien demanat invitacions per a compromisos, i se’ns va dir que no n’hi havia”, va assegurar Artadi. La Unió de Federacions Esportives Catalanes també va lamentar la manca d’invitacions per a clubs, federats i entitats.
Durant la cerimònia inaugural, també es van sentir molts xiulets quan l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va esmentar el president de la Generalitat, Quim Torra. Tant el rei Felip VI com l’himne espanyol van ser aplaudits des de molts sectors de l’estadi, tot i que també es van sentir alguns xiulets. D’estelades n’hi havia poques, per bé que, prop de la llotja, membres de la CUP de Tarragona van desplegar pancartes de suport als presos polítics. Pel que fa a la cerimònia, no hi va haver referències a la cultura catalana –l’exèrcit espanyol, en canvi, sí que hi va tenir presència– i la cultura tarragonina va estar representada només pel patrimoni romà.