Esport i política

Ballesteros: “S’han dit moltes ximpleries”

Jocs Mediterranis. L’alcalde diu que les localitats que van quedar buides responien a invitacions o compromisos i que no en van regalar a VOX i SCC

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar ahir durant la visita institucional del president del Parlament, Roger Torrent, que la majoria de les entrades de la inauguració dels Jocs Mediterranis es van vendre i que les localitats que van quedar buides responien a invitacions o compromisos. Segons l’edil socialista, es van vendre 6.793 entrades de 7.000, que eren l’objectiu de l’organització. Va dir que hi havia 13.518 localitats que comptaven que s’ocupessin d’un aforament de 14.000 seients. Els espais buits responien, segons Ballesteros, a atletes que van marxar després de la desfilada sense ocupar els 3.000 seients que tenien, a membres dels comitès olímpics –1.800– i a voluntaris.

Sobre les acusacions que s’hauria dirigit la venda o regalat entrades a grups com Vox o Societat Civil Catalana, ho va negar i va afirmar que s’han dit “moltes ximpleries”. Ballesteros també ha rebutjat les xiulades cap a Torra, “de manera clara i sense pal·liatius”, i a Felip VI.

La CUP i ERC van exigir explicacions. Els republicans van demanar una reunió amb l’alcalde per rebre informació: “Exigim una explicació pública i que pugui ser contrastada per la poca afluència de públic a la inauguració. Demanarem explicacions també per les informacions de diversos mitjans que apunten que es van regalar un gran nombre d’entrades a partits com VOX i SCC”, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà. Els cupaires reclamen a Ballesteros i també al conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, un exercici de transparència: “Exigim que donin explicacions d’aquesta suposada connivència entre l’organització dels Jocs (i l’estructura del PSC local) i l’extrema dreta espanyolista, a qui segons aquestes informacions (que encara no s’han fet públiques de forma total) haurien pogut facilitar entrades per tal de mostrar una graderia absolutament monàrquica. La CUP exigim que l’alcalde i el màxim responsable polític dels Jocs facin pública la informació concreta i detallada sobre el nombre total d’entrades venudes, els diners recaptats, el nombre d’entrades regalades, així com les formacions polítiques i empreses a qui es van regalar.”

Exigim que donin explicacions sobre la suposada connivència amb l’extrema dreta espanyolista
CUP
Exigim una explicació que pugui ser contrastada per la poca afluència de públic a la inauguració.
Pau Ricomà (ERC)
No hem venut ni regalat entrades a grups com Vox o Societat Civil Catalana. S’han dit moltes ximpleries
Josep Fèlix Ballesteros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)