Esports de muntanya

El COI veu factibles uns Jocs d’Hivern

Olimpisme. El govern treballarà amb l’organisme per tirar endavant una candidatura definitiva

El secretari general de l’Esport (SGE), Gerard Figueres, va refermar ahir que Catalunya està preparada per acollir uns Jocs d’Hivern, ja sigui el 2026 o el 2030, durant la taula de Treball Permanent que es va reunir ahir al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Melcior Colet amb la presència del vicepresident del COI, Juan Antonio Samaranch, i amb el director adjunt d’aquest organisme, Pere Miró.

Figueras va avançar que al setembre començarà una nova fase de col·laboració amb el COI, els tècnics del qual treballaran amb els del govern català i les institucions de la taula.

Miró va considerar “possible” que els Pirineus i Barcelona puguin acollir uns Jocs tenint en compte els canvis que ha experimentat la societat en els últims anys, sempre que sigui un projecte “de país, de ciutat, que tingui sentit i que pugui servir per millorar la societat”. Miró va dir que la iniciativa catalana “té sentit perquè vincula la muntanya i la ciutat, perquè posa Barcelona al servei del país i perquè els Pirineus gaudeixen d’una alta projecció a l’exterior”. Per la seva banda, Samaranch va detallar els principals aspectes de l’Agenda 2020, que es basa en la flexibilitat i que podria beneficiar les aspiracions de Pirineus-Barcelona. Samaranch va dir que han baixat les demandes del COI i les Federacions Internacionals a les possibles seus, que el COI assumeix bona part del finançament, a banda de les tasques vinculades a la tecnologia, i que es permet realitzar proves fora de les seus per no construir noves infraestructures si no s’han d’aprofitar en el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)