Més esport

Els millors catamarans, aquí

Vela. El campionat d’Europa de Fórmula 18 es disputa per primer cop a la Costa Brava, amb 74 embarcacions de 17 països des d’avui fins al dia 5 de juliol competint a la badia de Roses

L’F18 European Championship Costa Brava va fer ahir el seu primer pas amb la presentació oficial del campionat, al càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. La competició es duu a terme des d’avui fins al dijous 5 de juliol a la badia de Roses. Hi ha 74 embarcacions amb 148 tripulants, de 17 països. És el primer cop que els millors catamarans de Fórmula 18 competeixen a la Costa Brava.

El Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic l’Escala i la Federació Espanyola de Vela –hi col·labora la Federació Catalana i la Secretaría Nacional de la Clase Catamarán (ADEC)– organitzen el campionat, la primera regata del qual està prevista per demà un cop s’hagin dut a terme les procedents comprovacions tècniques de cadascun dels catamarans, avui. Les regates estan programades al migdia, des de les 13 h a la platja del Cortal de la Devesa; davant el càmping La Ballena Alegre.

La presentació va tenir la presència del director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent de La Ballena Alegre, Àlex Trias; l’organitzador de l’F18 European Championship Costa Brava, Pep Subirats, i el president internacional de la classe Fórmula 18, Olivier Bovyn. Ramos va destacar la rellevància internacional que dona el campionat a l’hora de posicionar el litoral gironí com a referent turístic en l’àmbit esportiu, més enllà del cultural o gastronòmic. “És un destí familiar i aquest tipus de campionats ens reforça, perquè les famílies venen a gaudir dels càmpings i a practicar esports nàutics”, destacava l’alcalde de Sant Pere Pescador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)