Espanya cau després de dues pròrrogues

Handbol. L’equip de Jordi Ribera va ser superat per Croàcia, que va anar quasi sempre al davant i que jugarà la final contra la Tunísia de Toni Gerona

ESPANYA 29 CROÀCIA 31

ESPANYA:Sergey Hernández, Biosca, Goñi (5), Dujshebaev (1), Figueras (1), Montoro (3), Ariño (7), Bazán, Ángel Fernández (5), Peciña (1), Aleix Gómez (5), Cañellas i Odriozola (1).CROÀCIA:Sunjic, Asanin, Jotic (3), Bozic (2), Jaganjac (9), Susnja (2), Vrankovic (5), Kaleb, Sipic (2), Butorac (2), Kontrec (1) i Mandic (5).PARCIALS:2-2, 3-4, 6-6, 8-9, 10-13, 12-15; 14-17, 18-18, 20-22, 22-23, 25-25, 27-27; 29-29; 29-31.ÀRBITRES:Vladimir Jovandic i Marko Sekulic (Sèrbia).

Espanya s’haurà de conformar a lluitar pel bronze en handbol masculí després caure ahir en semifinals contra Croàcia en un partit molt intens i amb dues pròrrogues (29-31). L’equip de Jordi Ribera s’enfrontarà demà en la final de consolació a Turquia (10.30 h), mentre que els croats disputaran el partit pel títol contra la Tunísia del tècnic tortosí Toni Gerona (13.00 h), que no va tenir problemes per desfer-se del combinat turc (28-21).

Croàcia es va mostrar sempre més agressiva, va arriscar amb encert amb atacs amb set jugadors de camp i només va permetre que Espanya anés al davant en el marcador en la primera pròrroga. En la primera meitat, l’equip de Jordi Ribera es va mantenir en el partit gràcies en bona part als gols des de l’extrem d’Aitor Ariño, màxim realitzador espanyol amb set dianes, tot i que un bon final dels croats, amb Jaganjac d’artiller des de l’exterior, els va permetre arribar al descans amb tres gols d’avantatge. En la segona meitat, el joc de Montoro i la millora defensiva van permetre a Espanya tornar a igualar el partit. En l’últim minut, els dos equips van poder guanyar, els espanyols amb un tir in extremis de Dujshebaev i un gol fora de temps del català Figueras. En la primera pròrroga, els croats van empatar en l’últim instant i, en la segona, es van mostrar més resolutius i van sentenciar amb el primer gol en el partit de Kontrec, mig caient d’esquenes.

LA FRASE

És una decepció. Hem competit bé però ells ens han sabut contrarestar i gestionar el temps
Jordi Ribera
seleccionador espanyol

L’equip femení, a la final d’avui

La selecció espanyola femenina d’handbol es va imposar ahir a Macedònia en les semifinals (28-24) i s’enfrontarà aquest vespre al Palau d’Esports Catalunya de Campclar a Montenegro (20.00 h), que també ahir va derrotar Eslovènia (26-23). L’equip de Carlos Viver, que ja vencia 17-12 al descans, va manar sempre, amb Almudena Rodríguez (7 gols) i Jennifer Gutiérrez (6) encertades.

Per altra banda, ahir es va confirmar que la lateral catalana Ivet Musons té una lesió greu: trencament del lligament encreuat anterior i del lateral intern del genoll esquerre.