Esports de muntanya

Kilian, com si res

Curses de muntanya. El cerdà guanya la Marató del Mont Blanc, tres mesos i mig després de la fractura de peroné en la Pierra Menta

“Satisfet i cansat igual” van ser les sensacions de Kilian Jornet, ahir, després de guanyar la Marató del Mont Blanc. El triomf era el primer des que es va fracturar el peroné, el 17 de març, quan estava a punt de guanyar la seva cinquena Pierra Menta d’esquí de muntanya. El cerdà va imposar-se en la segona cita de les Golden Trail Series, que obria Zegama, amb 3h54:54 per cobrir els 42 km i 2.700 m de desnivell positiu (1.700 negatius) amb sortida i arribada a Chamonix –el rècord de la prova és seu, del 2013, amb 3h30.

“Ha fet molta calor i he hagut de sortir una mica conservador, per la cama i també per la temperatura. S’ha sortit ràpid i m’he quedat una mica enrere. Menjant i bevent”, va explicar Kilian, que a les pujades es va mostrar fort i prudent alhora per no tenir un cop de calor. “En la darrera pujada em trobava bé i he anat guanyant, segon a segon”, va indicar amb referència al desenllaç, que amb un final en pujada va resoldre llançant un atac al quilòmetre 37 abans de coronar la Flégère. El català va guanyar amb 5 minuts de marge respecte a Marc Lauenstein, segon, i Angermund-Vik va ser tercer amb 4 hores justes.

“La victòria... Més que res el que era important per a mi era veure que la cama anava bé, funciona. I que torno a estar bé de forma després de tres mesos”, va sintetitzar Jornet, que té previst el seu retorn a la copa del món a Andorra aquest juliol.

En la categoria femenina Laura Orgué no va poder allargar el seu brillant inici d’any i va abandonar després d’una sortida de cursa molt ràpida. La kiwi Ruth Croft va ser la vencedora amb 4h37:30 i la sueca Ida Nilsson, que aquest 2018 ha guanyat Transvulcania i Zegama, va ser segona. La vallesana Eli Gordon va tancar el podi a dos minuts de Nilsson i tres i mig de Croft.