Tennis

Una setmana exòtica

Tennis. La fiabilitat dels favorits masculins de Wimbledon amb Federer, Nadal i Djokovic ha contrastat amb l’escabetxada entre les noies: Halep, Wozniacki i Muguruza estan fora del torneig

La fiabilitat dels grans favorits en la primera setmana de Wimbledon encapçalats pel vuit cops campió Roger Federer –29 sets seguits guanyats– contrasta amb les ganivetades del quadre femení, amb tres excampiones acomiadades –Muguruza, Venus i Xaràpova– i dues clares aspirants, la romanesa Halep (1) i la danesa Wozniacki (2), eliminades. Amb 38 anys, ha sobreviscut la gran Serena Williams (25), que ha aixecat la copa set vegades en nou finals i s’entreveu com una de les grans favorites. Després del clàssic diumenge de descans, una tradició sagrada amb arrels religioses perquè “el setè dia és per descansar”, avui es disputaran els vuitens masculins i femenins amb molts convidats inesperats. De les teòriques setze caps de sèrie que els haurien de jugar només en queden cinc i només una llueix la condició de top 10: la txeca Karolina Pliskova (7). L’exotisme l’aporta la veterana taiwanesa de 32 anys Su-Wei Hsieh, que va salvar 16 pilotes de break contra Halep i que a Austràlia ja va derrotar Muguruza. En homes, n’hi ha set, amb els caps de cartell intactes, noves generacions que empenyen com el grec Tsitsipas o el nord-americà McDonald i retorns com el del letó Gulbis.

Pista central. 14 h
(1) Roger Federer - (22) Adrian Mannarino
(25) Serena Williams - Evgeniya Rodina
Jiri Vesely - (2) Rafa Nadal
Pista 1. 14 h
(11) Angelique Kerber - Belinda Bencic
Gael Monfils - (8) Kevin Anderson
Karen Khatxanov - (12) Novak Djokovic
Pista 2. 12.30 h
(7) Karolina Pliskova - (20) Kiki Bertens
(24) Kei Nishikori - Ernests Gulbis
(5) J. Martín del Potro - Gilles Simon
Pista 3. 12.30 h
(12) Jelena Ostapenko - Aliak. Sasnovich
(13) Julia Goerges - Donna Vekic
(9) John Isner - (31) Stefanos Tsi tsipas
Pista 12. 12.30 h
Camila Giorgi - Ekaterina Makarova
Mackenzie McDonald - (13) Milos Raonic
Pista 19. 12.30 h
Su-Wei Hsieh - Dominika Cibulkova
Alison Van Uytvanck - (14) Daria Kasatkina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)