Atletisme

Maria Vicente meravella amb l’or en el triple salt

Atletisme. Va imposar-se en el seu últim salt amb un registre de 13,95 m amb el qual va fer el rècord del campionat i el rècord de Catalunya absolut

Maria Vicente continua la seva progressió sense fre en una temporada per emmarcar. La catalana va tancar ahir de manera brillant la seva participació en l’europeu sub-18 d’atletisme penjant-se una segona medalla d’or. Després d’imposar-se divendres en la prova d’heptatló, amb rècord del món de la categoria inclòs, l’atleta de l’ISS-L’Hospitalet es va coronar també en el triple salt. Vicente va volar fins als 13,95 m en la seva última temptativa, resultat amb el qual va aconseguir la victòria i també la mínima per al campionat d’Europa absolut.

L’atleta catalana ja va sorprendre amb un primer salt de 13,84 m amb el qual no només es posava en primer lloc sinó que també aconseguia batre el seu propi rècord personal (13,76 m), el rècord del campionat (13,32 m) i el rècord de Catalunya absolut, en possessió de Deborah Calveras (13,78 m) des del 2014. Tot de cop i encara amb cinc salts per continuar el seu lluïment. Darrere seu, la búlgara Aleksandra Nacheva, que tenia la millor marca personal de les finalistes (14,00 m) i l’antic rècord del campionat, es va posar segona amb un salt molt més curt que el de Vicente (13,43 m). La catalana va tornar a saltar a un gran nivell en la segona temptativa amb un 13,72 m que es convertia en el segon millor registre de la final. Vicente va continuar primera fins al sisè salt, en el qual Nacheva va demostrar tot el seu potencial i va superar la marca de Vicente amb 13,88 m. La catalana, però, tancava la final tot seguit. Va ajustar al màxim la batuda i va aconseguir arribar fins als fantàstics 13,95 m. Sense confirmació oficial, Vicent ja saltava d’alegria conscient de la seva proesa i que la medalla d’or no se li podia escapar. “He disfrutat amb Aleksandra pel primer lloc. Estic molt contenta d’haver pogut guanyar una altra medalla d’or en aquest campionat”, va valorar Vicente.

La seva no va ser l’única medalla d’un atleta català en l’última jornada de l’europeu, ja que Èric Guzmán va aconseguir la segona posició en els 800 m amb una millor marca personal (1:49.19). Només el va superar el britànic Max Burgin (1:47.36), que va fer un nou rècord del campionat.