Esport i política

Acord per a la llei de l’esport

Política esportiva. La secretaria general de l’Esport i la UFEC sumaran esforços per assolir un nou marc legislatiu de consens a Catalunya que integri totes les sensibilitats del país

La secretaria general de l’Esport (SGE) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) van confirmar ahir un acord per assolir una nova llei de l’activitat física i de l’esport que tingui el màxim consens del conjunt del sector esportiu i dels grups parlamentaris. Amb la voluntat de sumar esforços, govern i UFEC treballaran per elaborar un text de consens a partir de la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada per la UFEC, de l’avantprojecte de llei del govern i de les aportacions que puguin fer la resta d’agents del sector esportiu del nostre país.

En aquest sentit, Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, i Gerard Esteva, president de la UFEC, van acordar que serà la SGE la que liderarà l’assoliment d’un text de consens convocant a partir del mes de setembre els principals agents representatius de l’ecosistema esportiu català per incorporar les seves aportacions i elaborar una norma com més unitària millor. Tanmateix, la secretaria general de l’Esport va animar a la recollida de signatures de la ILP de les federacions esportives catalanes i la UFEC.

En una trobada dilluns al vespre amb els presidents i presidentes de les federacions esportives després del lliurament de les Creus de Sant Jordi, Gerard Figueras va mostrar-se satisfet per l’acord: “Catalunya té un sector esportiu immensament ric, preparat i plural que estic convençut que serà capaç d’aportar el millor de si mateix i posar-se d’acord perquè el nostre país es doti d’un nou marc jurídic esportiu que ens situï com a referent a Europa i el món. Un nou marc jurídic modern i eficaç que ens ajudi a aprofundir en la suma d’esforços entre el sector associatiu i els poders públics amb l’objectiu de dotar-nos de més i millors eines i recursos per construir una societat saludable i un país de campions i campiones.”

Quan comenci el curs, el govern s’asseurà amb la resta d’entitats del sector per recollir les seves aportacions. Entre d’altres, el govern convidarà a incorporar-se al procés de redacció de la nova llei els principals clubs esportius del país, els consells esportius escolars, el món municipal, els grups parlamentaris, els llicenciats en ciències de l’activitat física i l’esport, els professionals de l’esport, els gestors d’instal·lacions esportives, els dirigents esportius, el sector empresarial esportiu, les federacions i altres actors que manifestin interès a ser-hi i a contribuir a la consecució d’un text de consens.

Aquest és un treball que avançarà en paral·lel a la recollida de signatures a càrrec de les federacions esportives catalanes i la UFEC a la ILP admesa a tràmit per la mesa del Parlament el mes de maig passat. Per la seva part, Gerard Esteva va manifestar que l’acord intentarà ampliar el consens del sector esportiu: “L’apoderarà i també demostra el suport popular de l’esport a través de les signatures.” La llei proposada per la UFEC i les 69 federacions esportives millora la pràctica esportiva i el sistema de gestió de l’esport adaptant-se a la realitat i a les necessitats del segle XXI.

La reforma de la llei actual, que té 18 anys, “afectarà el sector esportiu sense ànim de lucre en positiu, amb més recursos, apoderant més les entitats, posant més controls i sent més exigents amb la gestió i la seva manera transparent de fer”, conclou.

LA REFORMA

La nova llei posarà més controls i serà més exigent amb la gestió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)