Hoquei sobre herba

Els ‘shoot-out’ donen el bitllet de quarts a Espanya

Hoquei sobre herba. El combinat d’Adrian Lock supera Bèlgica gràcies a la tanda de penals després d’empatar a zero en el temps reglamentari

Bèlgica 0 (2) ESPANYA 0 (3)

BÈLGICA:D’Hooge, Limauge, Raes, Vandermeiren, Puvrez, Versavel, Struijk, Nelen, Vanden Borre, Hillewaert i Boon –onze inicial– Cavenaile, Fobe, Peeters, Gerniers, Weyns i Leclef.ESPANYA:Ruiz, Giné, Maria López, Gutiérrez, Riera, Pérez, Oliva, Guinea, Petchamé, Cano i Begoña Garcia –onze titular– Salvatella, Bonastre, Jiménez, Pons, Maialen Garcia i Melani Garcia (portera suplent).GOLS:No.ÀRBITRE:Joubert i Giddens

La selecció espanyola, amb set catalanes a les seves files, va classificar-se ahir per als quarts de final del mundial del Londres amb una patida victòria contra Bèlgica. La tanda de shoot-out va decidir i el combinat espanyol torna a estar entre els vuit millors equips d’un mundial dotze anys després. Una última diana de la jugadora del Club de Campo Bea Pérez en el darrer llançament va ser decisiva per desequilibrar un duel molt igualat en què cap dels dos equips va ser capaç de marcar.

Va tenir dues opcions des del penal córner Espanya –per tres de les belgues– però les imprecisions van ser una constant durant els setanta minuts. La pressió alta de les espanyoles va propiciar més d’una pèrdua de les jugadores de Bèlgica, però la portera rival va estar molt encertada. Sobretot, en un contraatac al límit del segon període en què va tallar una passada de Carlota Petchamé que semblava decisiva. Bèlgica inquietava només quan Gigi Oliva, incommensurable, no estava al camp. La punteria tampoc va ser el fort de les belgues, que van acabar veient com la magnífica actuació de la portera María Ángeles Ruiz en el llançament de shoot-out les enviava a casa. Alemanya espera a quarts.

Un rival conegut

Si no hi ha canvis de darrera hora, Espanya disputarà demà (19 h, Eurosport2) el seu partit de quarts de final. Ho farà contra la potent Alemanya, que va acabar la fase de grups en primera posició i que, d’aquesta manera, va accedir directament als quarts de final. Alemanya i Espanya ja es van enfrontar, precisament, en aquest grup C i el resultat va ser favorable al conjunt alemany per 3 gols a 1. La jugadora del Polo Xanta Giné va fer la diana espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)