Hoquei sobre herba

El combinat d’Adrian Lock tomba Alemanya a quarts

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola, amb set catalanes, disputarà unes semifinals d’un mundial per segon cop contra Irlanda o l’Índia

alemanya 0 Espanya 1

ALEMANYA:Wortmann, Lorenz, Oruz, Schroder, Stapenhorst, Müller, Altenburg, Ciupka, Hauke, Pieper i Mavers –equip inicial–, Gablac, Grave, Micheel, Teschke, Schauning i Huse.ESPANYA:Ruiz, Guti, Salvatella, López, Bonastre, Guinea, Riera, Pons, Pérez, Oliva i Magaz –equip inicial–, Petchamé, Cano, M. García, B. García, Giné i Jiménez.GOLS:0-1 (54’) Cano.

Una Georgina Oliva radiant ho va resumir a la perfecció. “Soc molt feliç, això és indescriptible. El que vindrà a partir d’ara serà increïble, emocionant...”, va dir l’MVP del partit just després d’eliminar Alemanya, medalla de bronze en els Jocs de Rio, en els quarts de final del mundial de Londres. Dissabte la selecció espanyola, amb un paper discret en l’escena internacional els últims temps, jugarà les semifinals amb el vencedor de l’eliminatòria d’avui entre Irlanda i l’Índia.

Alemanya va exercir de favorita, però no va definir i ho va pagar amb l’eliminació contra el combinat d’Adrian Lock, que va saber patir des de l’inici –les alemanyes no van tardar a posar-les a prova amb un penal córner– i va aprofitar una de les poques rematades a porteria. El primer i el segon quart van ser un monòleg de les alemanyes: tenien la bola i creaven les oportunitats, mentre que les espanyoles s’espolsaven les rivals i el perill com podien. En atac, la bola els cremava i això els obligava a tornar a la rereguarda.

Però el gol alemany no arribava i això omplia de confiança les jugadores del combinat espanyol, que a poc a poc van començar a sovintejar el camp rival. Mantenir-se dins del partit fins al moment decisiu era un dels propòsits i ho estaven aconseguint. Fins i tot van començar a provar la defensa rival. El primer avís va ser un penal córner rematat per Georgina Oliva sense conseqüències. Paral·lelament, Alemanya havia començat a perdre gas. Els dubtes li van arribar quan a sis minuts del final la catalana Carlota Petchamé va cedir una bola d’or a Carmen Cano, que va poder rematar des del segon pal. Alemanya va buscar a la desesperada l’empat, però la selecció espanyola ja havia mostrat les seves habilitats defensives i no va cedir ni un mil·límetre.

L’altre precedent, fa dotze anys

La selecció espanyola va igualar la gesta del 2006, en el mundial de Madrid, quan va disputar unes semifinals per primer i únic cop. Aleshores no hi havia quarts de final i es va classificar directament per a les semifinals en acabar segona de grup. Austràlia va eliminar el combinat espanyol, amb onze jugadores catalanes, gràcies a un gol d’or en el segon minut de la pròrroga i en el duel pel bronze van perdre clarament contra l’Argentina (5-0). Una de les jugadores de referència d’aquella edició de la copa del món va ser l’egarenca Núria Camón, escollida jugadora més valuosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)