Hoquei sobre herba

Fora en els ‘shoot-out’

Hoquei sobre herba. Espanya iguala un gol matiner d’Irlanda amb bon joc en la semifinal del mundial femení, però no remata la feina i avui lluitarà pel tercer lloc contra Austràlia

IRLANDA 1 (3) ESPANYA 1 (2)

IRLANDA:Grace O’Flanagan, O’Byrne, Evans, Mullan, McCay, Frazer, Pinder, Upton, McFerran, Ice, Watkins, Covin. Daly, Matthews, Anna O’Flanagan, Wilson, Duke i Meeke.ESPANYA:Ruiz, Gutiérrez, Petchame, Salvatella, López, Bonsaltre, Guinea, Cano, Maialne Garcia, Riera, Pons, Begoña Garcia, Giné, Pérez, Oliva, Magaz, Jiménez i Melanie García.GOLS:1-0 (3’) Anne O’Flanagan. 1-1 (39’) Magaz. Shoot-out: gols de Pinder (2) i O’Flanagan i d’Oliva i Riera.ÀRBITRES:Kelly Hudons i Michelle Meister. Targeta verda a Jiménez i Oliva.

La selecció espanyola femenina d’hoquei sobre herba, amb set catalanes a les seves files –Carlota Petchamé, Carola Salvatella, Xantal Giné, Cristina Guinea, Berta Bonastre, Gigi Oliva i Júlia Pons–, va perdre ahir contra Irlanda en els shoot-out la semifinal del mundial que es juga a Londres. Espanya jugava per segon cop en la seva història una semifinals de mundial després d’haver cedit en la pròrroga el 2016 a Madrid contra Austràlia i ahir el desenllaç també va ser dramàtic.

El temps reglamentari va finalitzar amb empat (1-1). Els dos equips van anotar dos gols en la primera tanda de cinc llançaments. Per part del conjunt estatal van marcat la catalana Gigi Oliva i la valenciana Lola Riera, amb una excepcional vaselina en què va fer gala de sang freda perquè l’error classificava les britàniques. En la segona tanda, Oliva no va batre la solvent portera rival i Pinder, que ja havia marcat el primer penal, va fer el gol definitiu. El partit va ser d’entrada molt costerut per al conjunt espanyol. Irlanda es va avançar mitjançat Anna O’Flanagan tot just arrencar el partit transformant un penal córner. El conjunt d’Adrian Lock va superar un primer quart complicat en què va sobreviure a un altre penal córner atura per Mari Ruiz –quatre en contra en tot el partit i cap a favor–. Malgrat tot, Salvatella, a boca de canó, va estar punt d’empatar en el tram final del quart creuant la pilota al primer toc en la primera arribada solvent. A poc a poc, Espanya, amb superior tècnica individual, va anar generant cada cop més perill contra un conjunt rocós que se sentia més còmode defensant i sortint al contraatac. Irlanda feia mal amb ben poc i a 35 segons del descans van disposar del tercer penal córner. Megan Frazer el va enviar a fora. En el tercer quart Alicia Magaz va empatar en una gran combinació en el tercer quart (39’). Berta Bonastre li va fer una gran assistència que va culminar amb certesa.

De fet, des del segon quart Espanya entrava amb relativa facilitat per la banda dreta de l’atac, però li havia faltat capacitat de definició per reflectir el domini. A 2:01 del final del partit i en inferioritat numèrica per una targeta verda a l’omnipresent Oliva, Irlanda va disposar d’un altre penal córner –concedit en la revisió del vídeo– que tampoc no va saber transformar.