Hoquei sobre herba

Espanya guanya un bronze històric en el mundial

Hoquei herba. L’equip d’Adrian Lock, amb set catalanes, ha estat superior i ha derrotat Austràlia (1-3) consumant el seu primer podi

La selecció espanyola, amb un marcat accent català a causa de la presència de set jugadores del Principat, ha fet avui història superant Austràlia per 1-3 i ha conquerit el bronze en el mundial d’hoquei herba de Londres, el primer podi de la seva història que millora el quart lloc de Madrid 2006 després de deu anys sense participar en el campionat.

Espanya ha jugat un primer quart excepcional (0-2) tant en atac com exercint una pressió defensiva que ha ofegat les australianes. Maria López ha transformat un penal córner que ha obert el marcador (10’) i Berta Bonastre ha afusellat la portera aussie rematant una gran jugada per la banda dreta de Bea Pérez (14’). El conjunt d’Adrian Lock ha defensat bé un penal córner en contra en el segon quart. Austràlia ha inquietat marcant en superioritat l’1-2 (39’) però Magaz ha afusellat l’1-3 en el minut 41 aprofitant de nou una incursió per l’extrem de Bea Pérez. Posant tota la carn a la graella, Austràlia ha situat una jugadora de camp en lloc de la seva portera a 6:43 del final i ha disposat, també en superioritat, d’un penal córner a 2:43 del final. Però no ha pogut capgirar la dinàmica d’un partit dominat en tot moment pel conjunt d’Adrian Lock.