Natació

L’equip de combo guanya la medalla de bronze

Natació artística. El conjunt estatal, amb cinc catalanes, va sumar 91.4667 punts i va pujar al podi per darrere d’Ucraïna i d’Itàlia

L’equip de combo d’Espanya va guanyar la medalla de bronze del campionat d’Europa de natació artística que es disputa a Glasgow. El conjunt estatal, amb cinc nedadores catalanes, va sumar 91.4667 punts amb el seu exercici amb la música de l’espectacle Amaluna del Cirque du Soleil. Abril Conesa (Granollers), Berta Ferreras (Kallípolis), Emma Garcia (Sabadell), Meritxell Mas (les Franqueses) i Paula Ramírez (Kallípolis) van ser les nedadores catalanes del conjunt estatal i van estar acompanyades per Leyre Abadía (Retiro), Maria Juárez (Retiro), Elena Melián (Metropole), Sara Saldaña (Retiro) i Blanca Toledano (Canoe), mentre que la també catalana Iris Tió (Kallípolis) va ser la reserva.

L’equip de Rússia, el gran dominador del campionat, no va participar i no va defensar el títol que va aconseguir fa dos anys. Ucraïna va aprofitar la seva oportunitat per guanyar la medalla d’or. El conjunt ucraïnès va ser el primer a actuar i els seus 94.4667 punts el van situar en el primer lloc, de què ja no es va moure. El combinat estatal va sortit a actuar en la sisena posició i els 91.4667 punts que va rebre el van situar en el segon lloc, per davant de l’equip de Grècia, que, en teoria, era el quart en discòrdia i que havia sumat 88.0667 punts. Això va assegurar el podi a Espanya, ja que dels quatre equips que quedaven per actuar només Itàlia tenia el nivell suficient per sumar més de 90 punts. El combinat transalpí va fer un bon exercici, sense errades i va arribar fins als 92.6000 punts, 1,2 punts més que el conjunt estatal i es va situar en la segona posició, mentre que Espanya va baixar a la tercera plaça del podi.

Aquesta és la segona medalla de bronze que aconsegueix l’equip estatal en aquest europeu de Glasgow. La primera va ser en el duo mixt tècnic gràcies als catalans Berta Ferreras –que ja té dues medalles– i Pau Ribes.

NATACIÓ ARTÍSTICA
Solo lliure (preliminar)
1a S. Kolesnitxenko (Rússia) 95.5333
2a Y. Yakhno (Ucraïna) 92.9333
3a L. Cerruti (Itàlia) 91.3000
4a I. Tió 89.2667
5a E. Platanioti (Grècia) 89.0667
Combo lliure (final)
1r Ucraïna 94.4667
2n Itàlia 92.6000
3r Espanya 91.4667
4t Grècia 88.0667
L’AGENDA
Les finals d’avui
10.00 h Solo rutina tècnica
14.30 h Equip rutina tècnica

Iris Tió, de 15 anys, quarta en el preliminar de solo

Iris Tió (Kallípolis) va destacar en el preliminar del solo lliure amb una magnifica quarta posició. La catalana de només 15 anys i que encara és de la categoria júnior, va tenir un debut espectacular en l’europeu absolut de Glasgow i va aconseguir una puntuació de 89.2667 amb el seu exercici. Iris Tió és la més jove de les participants en el solo lliure, però això no li va influir i només va ser superada per les tres grans candidates a pujar al podi i a repartir-se les medalles. La russa Svetlana Kolesnitxenko va aconseguir la millor puntuació amb 95.5333, l’ucraïnesa Yelyzaveta Yakhno va ser segona amb 92.9333 punts, i l’italiana Linda Cerruti va acabar tercera del preliminar amb 91.3000 punts, dos punts més que la nedadora catalana. En la final del solo lliure, que es disputarà demà, Iris Tió haurà de lluitar per mantenir la quarta posició davant de la més experimentada grega Evangelia Platanioti –de 23 anys–, que va sumar 89.0667 punts i està només dues dècimes per darrera. En aquest campionat d’Europa la solista dels darrers anys, Ona Carbonell, va decidir descansar i per això l’equip tècnic de la federació espanyola va donar l’oportunitat a joves promeses de l’equip júnior. Iris Tió, de 15 anys fa el solo lliure i la madrilenya Irene Jimeno, de 16, farà el solo tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)