Hoquei sobre herba

Espanya obté un bronze històric amb accent català

Hoquei herba. L’equip d’Adrian Lock, amb set jugadores del Principat, va ser molt superior a Austràlia sobretot en el primer quart i aconsegueix pujar al podi d’un mundial per primer cop

AUSTrÀLIA 1 ESPANYA 3

AUSTRÀLIA:Malone, Peris, Hurtz, Kenny, Brazel, Maddy Fitzpatrick, McMahon, Bone, Kershaw, Nobbs, Morgan, Bartram, Slattery, Smith, Lynch, Bates, Stewart i Savannah Fitzpatrick.ESPANYA:Ruiz, Gutiérrez, Petchamé, Salvatella, López, Bonastre, Guinea, Cano, Begoña García, Giné, Pérez, Oliva, Magaz, Jiménez i Melanie García.GOLS:0-1 (10’) López. 0-2 (14’) Bonastre. 1-2 (40’) Slattery. 1-3 (51’) Magaz.ÀRBITRES:Amber Church i Annelize Rostron. Van ensenyar targeta verda a Jiménez i Salvatella.

La selecció espanyola, amb un marcat accent català a causa de la presència de set jugadores del Principat –Carlota Petchamé, Carola Salvatella, Xantal Giné, Cristina Guinea, Berta Bonastre, Gigi Oliva i Júlia Pons–, va fer ahir història superant Austràlia per 1-3 i va conquerir el bronze en el mundial de Londres, el primer podi de la seva història, que millora el quart lloc de Madrid 2006 –amb onze catalanes de divuit convocades– i les cinquenes posicions del 1976 i el 1990.

El conjunt estatal va jugar un primer quart excepcional (0-2) que el va catapultar. Tant en atac com exercint una pressió defensiva que va ofegar les australianes. Maria López va transformar un penal córner que va obrir el marcador (10’) i Berta Bonastre va afusellar la portera aussie rematant una gran jugada per la banda dreta de Bea Pérez (14’). A més va arrodonir l’inici somiat defensant amb eficiència un penal córner en contra en el segon quart.

En el minut 37, Espanya no va saber gestionar bé un penal córner a favor que li hauria permès començar a sentenciar. A més, Lucía Jiménez va veure una targeta verda per haver travat una contrària per darrere i va ser exclosa durant dos minuts. Austràlia va inquietar marcant en la superioritat l’1-2 (40’). Espanya va tornar a fallar un penal córner però va replicar de seguida en una gran jugada de combinació. Magaz va afusellar l’1-3 (51’) amb una gran classe i buscant el contrapeu de la portera aprofitant de nou una incursió per l’extrem de l’hàbil Bea Pérez, que li va servir una assistència de llibre. El conjunt d’Adrian Lock va tornar a malbaratar una acció a bola aturada (42’) i Austràlia, amb tot perdut i assumint riscos lògics, va situar una jugadora de camp en lloc de la seva portera a 6:43 del final. Va disposar, també en superioritat numèrica arran d’una verda a Salvatella, d’un penal córner a 2:43 del final que era la seva darrera taula de salvació per aferrar-se desesperadament al partit. Però no el va fer i no va poder capgirar la dinàmica d’un partit dominat en tot moment pel conjunt d’Adrian Lock.

LA DADA

6
gols
de penal córner en divuit intents ha marcat Espanya en el mundial. Ahir en va fer 1/4.