Natació

L’equip tècnic acaba quart, molt a prop del podi

Natació artística. El conjunt estatal, amb tres catalanes, va quedar a només 0.48 punts de la medalla de bronze, que va ser per a Itàlia

L’equip tècnic d’Espanya va tenir una bona actuació en la final i va quedar a menys de mig punt del podi, en la quarta posició. El conjunt estatal, amb tres catalanes, va sumar 89.8716 punts i només el van separar 0,48 punts de la medalla de bronze, que va ser per a Itàlia, amb 90.3553 punts. El títol va ser, com s’esperava, per a Rússia (94.6000), que va ser molt superior a la resta de participants. Les altres dues posicions del podi van estar més disputades i hi va haver menys d’un punt de marge –0.87 punts– entre el segon, que va ser Ucraïna (90.7439), i el quart, que va ser Espanya. Entre les favorites, les ucraïneses van ser les primeres d’actuar i després va ser el torn del conjunt estatal, que amb la música de Namaste i un exercici segur es va situar segon. En el seu torn, les russes van ocupar el primer lloc sense problemes i Espanya va baixar a la tercera plaça. Itàlia va ser l’última d’actuar i va tenir la tercera millor puntuació, i Espanya va ser quarta.

En el conjunt estatal hi van nedar tres catalanes, Berta Ferreras i Paula Ramírez (Kellípolis), i Meritxell Mas (Les Franqueses), i Abril Conesa (Granollers) i Emma Garcia (Sabadell) van estar com a reserves. L’equip, de vuit nedadores, el van completar Leyre Abadia, Maria Juárez i Sara Saldaña (Retiro), Elena Melián (Metropole) i Blanca Toledano (Canoe).

La madrilenya Irene Jimeno (Retiro) va ser cinquena en la final de solo tècnic. Jimeno, de 16 anys i encara en la categoria júnior, va tenir una puntuació de 87.5552 i va quedar molt a prop de la grega Evangelia Plataniotti, que va ser quarta amb 87.5937 punts. El títol va ser per a la russa Svetlana Kolesnitxenko, amb 93.4816 punts.

NATACIÓ ARTÍSTICA
Solo rutina tècnica
1a. S. Kolesnitxenko (Rússia) 93.4816
2a. I. Yakhno (Ucraïna) 91.35.17
3a. L. Cerruti (Itàlia) 90.2282
4a. E. Platanioti (Grècia) 87.5937
5a. I. Jimeno (Espanya) 87.5562
Equip rutina tècnica
1r. Rússia 94.6000
2n. Ucraïna 90.7439
3r. Itàlia 90.3553
4t. Espanya 89.8716
L’AGENDA
Les finals del dia
10.00 h Duo rutina lliure Dones
11.11 h Duo rutina lliure Mixt
14.00 h Solo rutina lliure Dones

Dia final amb possibilitats de medalla

La natació artística acaba avui amb la disputa de les tres últimes finals i els catalans de l’equip estatal tenen possibilitats de lluitar per les medalles. Paula Ramírez (Kallípolis) i la madrilenya Sara Saldaña (Retiro) faran en el duo lliure. En la preliminar van ser quartes, a dos punts de la parella italiana, que va acabar davant seu. La parella formada per Berta Ferreras (Kallípolis) i Pau Ribes (les Franqueses) disputaran la final de duo mixt lliure. Els catalans ja van aconseguir la medalla de bronze en la final de dou mixt tècnic, i ara buscaran una altra plaça de podi. Tancarà l’europeu el solo lliure amb la presencia d’Iris Tió (Kallípolis). La júnior de 15 anys va fer una gran actuació en el preliminar i va aconseguir la quarta millor puntuació. Va quedar dos punts darrere de la italiana i va superar la grega per només dues dècimes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)