Atletisme

Galimany guanya el bronze per equips

Marató. La vallenca va finalitzar en la 24a posició, quarta de l’equip estatal. En la cursa dels nois, el conjunt espanyol va quedar segon

La vallenca Marta Galimany va formar part de l’equip espanyol que va guanyar la medalla de bronze per equips en la marató. A títol personal, va ser la 24a, amb 2h38:25, i va ser la quarta del conjunt estatal a creuar la meta. Espanya va ocupar la tercera posició, al darrere de Bielorússia i Itàlia.

Marta Galimany tenia clar que el seu objectiu era ajudar el conjunt estatal en la classificació per equips, i va acabar molt contenta, perquè van aconseguir pujar al podi. “Anava en un grup amb Elena Loyo, i quan ens han dit que érem quartes, amb el podi a tocar, hem intentat incrementar el ritme per guanyar alguns segons”, va explicar la vallenca. Se sumaven els temps de les tres primeres de cada equip. La donostiarra d’origen etíop Trihas Gebre va quedar 9a (2h32:13); la madrilenya Azucena Díaz, 13a (2h34.00); l’alabesa Elena Loyo, 23a (2h37:54), i Marta Galimany va acabar 24a (2h38:25) i quarta del conjunt estatal. La maratoniana catalana va estar al voltant del lloc 30 en la primera part de la cursa i va passar la mitja marató 26a, amb un temps d’1h18:17. En la segona part va millorar alguns llocs i va quedar en la posició 24.

La favorita i la debutant

El títol de la marató femenina va ser per a la bielorussa Volha Mazuronak (2h26:22), que va superar en els últims metres la francesa Clemence Calvin, que corria la seva primera marató (2h26:28). La bielorussa, que tenia la millor marca de l’any i era la favorita, va tenir una hemorràgia nasal abans del quilòmetre deu i se la va veure amb la cara plena de sang. Va seguir corrent i la va aconseguir aturar sobre la marxa força quilòmetres després. Volha Mazuronak va estar al capdavant de la cursa en tot moment i va fer l’atac que va seleccionar les medallistes. El títol masculí va ser per al belga Koen Naert (2h09:51), i el millor espanyol va ser Javi Guerra, quart, amb 2h12:22. Espanya va acabar segona per equips i només la va superar Itàlia.

LA PROTAGONISTA

L’objectiu era el podi per equips i ho hem aconseguit, som bronze. Estem supercontentes
Marta Galimany

SANG I OR

Mazuronak va tenir una hemorràgia nasal a l’inici, i després va guanyar el títol