Golf

Koepka resisteix el ferotge atac de Woods en el PGA

Golf. El jove de Florida de 28 anys s’endú el torneig amb 264 cops (-16) i obté el tercer títol ‘major’ de la seva prolífica carrera a davant del mite (-14) i de l’australià Scott (-13)

La regularitat i uns nervis d’acer que li van permetre esterilitzar la pressió ferotge del gran Tiger Woods en l’últim recorregut, van catapultar dilluns a la matinada hora catalana el jove nord-americà de 28 anys Brooks Koepka, que va guanyar el PGA al Bellerive Country Club de Saint Louis, el tercer major de la seva frenètica carrera després d’haver guanyat abans l’obert dels EUA 2017 i 2018. Koepka va presentar una targeta de 66 cops (-4) idèntica a la del tercer dia amb la qual va tancar el torneig amb 264 cops (69+63+66+66) i setze cops per sota del par. L’estratosfèric recorregut de la segona jornada amb 63 cops del de Florida és l’altre factor diferencial que explica el seu gran èxit. El títol el situa com un dels actors fonamentals dels Estats Units en la Ryder Cup que es jugarà al setembre a París. La tenacitat del ressorgit Woods i la seva gran actuació en l’obert dels Estats Units també l’acosten a la cita.

Woods (-14), ídol de masses, s’ha guanyat el reconeixement per la seva superba actuació; va sortir en un partit anterior al del campió i el va pressionar ben aviat amb dos birdies consecutius en els forats 2 i 3. El ben tornat gran campió va signar el millor recorregut de la jornada juntament amb el canari Rafa Cabrera amb 64 cops (-6) i vuit birdies però no va poder fet trontollar la fermesa de Koepka. Woods va acabar segon, superant l’australià Adam Scott (-13), l’altre golfista que va aspirar veritablement al títol. El nord-americà Stewart Cink i el basc John Ram, per la seva banda, van acabar empatats en el quart lloc (-11).

PGA
1r Brooks Koepka 264 -(-16-)
2n Tiger Woods 266 (-14)
3r Adam Scott 267 (-13)
4t Stewart Cink 269 (-11)
4t John Ram 269 (-11)
6è Thomas Pieters 270 (-10)
6è Francesco Molinari 270 (-10)
6è Justin Thomas 270 (-10)
6è Gary Woodland 270 (-10)
Rànquing mundial
1r Dustin Johnson (Estats Units)
2n Brooks Koepka (Estats Units)
3t Justin Thomas (Estats Units)
4t Justin Rose (Anglaterra)
5è John Ram (País Basc)
26è Tiger Woods (Estats Units)

Campió a Calafell el 2012, el seu primer títol

Un fet ben curiós és que Koepka va guanyar el seu primer títol professional el setembre del 2012 al camp de la Graiera de Calafell quan es va endur el Challenger de Catalunya. El torneig va quedar reduït a tres jornades per culpa de la pluja i Koepka va tancar curiosament també amb -16 després d’haver disputat abans el seu primer obert dels EUA. “No tenia cap expectativa perquè estava jugant molt malament, però marxo molt content i me’n vaig a animar els EUA a la Ryder Cup”, va declarar llavors el nord-americà en el camp calafellenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)