Ciclisme

Ciclisme

BTT

Garantia de ‘flow’

Josep Antoni Hermida parla de la Catalunya Bike Race

: “És completament diferent, perquè tots els participants acabin amb un somriure”

“Les etapes tenen una conducció còmoda i segura. Són desconegudes. La gent en quedarà molt satisfeta!”

Josep Antoni Hermida (Merida) compleix la seva segona temporada sense competir en la modalitat olímpica de la BTT, de la qual va ser campió del món i medalla de plata en un dels cinc Jocs en què va competir, a Atenes el 2004. Des d’aleshores, el cerdà corre proves de marató com la de la Sea Otter Europe o per etapes –el 2017 i aquest any ha fet la Cape Epic, amb Joaquim Rodríguez. El corredor de Puigcerdà és també ambaixador de la marca per la qual va competir els seus darrers anys com a professional, Merida, i de la Catalunya Bike Race, la segona edició de la qual es disputa el mes que ve, l’últim cap de setmana de setembre (28-30). “La novetat d’aquest any és que hi haurà dues etapes a Puigcerdà i que l’etapa final es farà al Bike Park de la Molina. El més representatiu d’aquesta edició seran la quantitat de corriols i la velocitat que tenen, amb més flow que en la passada edició”, indica Hermida al lloc web de la cursa.

El truc

“La prova té una estructura completament diferent de la primera edició. Hi hem afegit més quilòmetres de Bike Park perquè tots els participants acabin amb un somriure enorme. L’any passat va ser el tram que més es va gaudir, així que hem decidit allargar-lo”, va explicar el corredor de referència al país en la disciplina, que dissenya el recorregut de la cursa. Dels 160 km i 4.880 m de desnivell positiu acumulat, va assegurar: “És completament diferent. En tenir dues etapes a Puigcerdà i l’altra a la Molina, ens assegurem que tres quartes parts del recorregut siguin noves. Són etapes molt desconegudes per a tots i es caracteritzaran per tenir una conducció còmoda i segura, amb etapes ràpides i curtes. la gent en quedarà molt satisfeta!” “El truc és gaudir i prendre’s cada etapa amb calma. A diferència d’altres proves per etapes, en la Catalunya Bike Race trobem menys quilòmetres i un desnivell correcte, en què cada quilòmetre s’ha estudiat prèviament. Serà una prova dura, però no pels seus quilòmetres i desnivell sinó pel terreny i la seva orografia”, va dir sobre la cursa, que tornarà a ser de categoria UCI XCS 2.

“Com a novetat d’aquest any, els acompanyants podran pujar al punt d’avituallament 1 per poder gaudir de les impressionants vistes panoràmiques des de dalt del cap de Comella”, va comentar en la presentació de la cursa, el mes passat a Puigcerdà amb les autoritats i Clàudia Galicia (Megamo), també ambaixadora.

33
quilòmetres
de pujada té la primera etapa, de 65,8 km i 1.545 m cap amunt per la Molina. “Serà una etapa de no gaires quilòmetres però tècnica i de BTT pur”, assegura Hermida
1.800
metres
de desnivell té la segona, amb 63,9 km cap a l’estació d’esquí de fons de Guils Fontanera
2
quilòmetres
de pla diu que té la darrera etapa: “Serà curta, 13 pujar i 12 baixar. Sabeu on és el pla? A la sortida i arribada”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)