Natació

Salguero i Gascón tanquen l’europeu amb un títol

Natació. Marquès va guanyar tres medalles més l’últim dia i va finalitzar el campionat amb un total de vuit. Polo també va pujar al podi l’últim dia de competició amb una tercera posició

La terrassenca Sarai Gascón i el sabadellenc Òscar Salguero van tancar l’europeu paralímpic amb un títol cada un. Òscar Salguero va iniciar l’última jornada guanyant els 100 m braça SB8 amb un registre d’1:09.24, nou rècord d’Espanya, i va superar per gairebé tres segons el segon classificat, l’holandès Tim Van Duuren. Òscar Salguero ha aconseguit la triple corona, ja que va guanyar el títol olímpic a Rio 2016, el títol mundial a Mèxic 2017 i ara l’europeu a Dublín 2018. Sarai Gascón es va imposar en els 50 m lliures S9 amb una bona marca de 29.01, superant clarament a la portuguesa Susana Veiga, que va ser segona amb 29.78. En aquesta mateixa prova Núria Marquès va ser tercera, amb 30.39, i va afegir una nova medalla a la seva col·lecció. La nedadora de Castellví de Rosanes feia una hora que havia estat segona en els 100 m braça SB8 amb 1:28.64, superada per la irlandesa Ellen Keanne (1:23.29), que va posar tot el públic dempeus en guanyar la primera medalla d’or per als amfitrions del campionat europeu.

En els 50 m lliures S13 la sabadellenca Marian Polo va tornar a pujar al tercer lloc del podi, sent tercera amb una marca de 28.63. El títol va ser per a la italiana Carlotta Gilli (26.90). Marian Polo ja va guanyar el bronze en els 100 m braça, i també va ser segona en un relleu. El vilafranquí Toni Ponce va tancar el campionat amb una sisena posició en els 50 m papallona S5. Va fer un registre de 39.99 i es va quedar a més d’un segon del podi. Toni Ponce ha acabat l’europeu amb dues medalles d’or i un bronze en les proves individuals i un bronze en un relleu.

En els dos relleus que van tancar el campionat, el 4x100 estils 34 punts tant masculí com femení, els catalans van seguir guanyant medalles. Òscar Salguero i el nedador de Platja d’Aro Ariel Schrenck van formar part de l’equip d’Espanya que va finalitzar en la tercera posició amb 4:23.75. Van completar l’equip el basc Iñigo Llopis i el valencià José Antonio Mari-Alcaraz. En el relleu femení Sarai Gascón i Núria Marquès van guanyar la medalla de plata amb 5:03.64 al darrere del Gran Bretanya (4:53.62). L’equip el van completar l’extremenya Isabel Yingua Hernández i l’aragonesa Teresa Perales. Per a Núria Marquès aquesta va ser la tercera medalla del dia i això va fer pujar el seu nombre de medalles a un total de vuit, una de plata en un relleu i set d’individuals, dues d’or, tres de plata i dues més de bronze. Per a Sarai Gascón va ser la segona medalla del dia i la quarta del campionat. La terrassenca ha guanyat tres medalles d’or en les quatre proves individuals que ha disputat, en l’altra va ser desqualificada, i una medalla de plata en el relleu.

LES XIFRES

8
Medalles
ha aconseguit en aquest europeu Núria Marquès, dues d’or, quatre de plata i dues de bronze.
3
Ors
ha guanyat Sarai Gascón en les quatre proves individuals que ha disputat en l’europeu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)