Hoquei sobre herba

Sense temps per a res

Hoquei sobre herba. Els equips catalans de la divisió d’honor comencen una pretemporada efímera en un any de calendari atapeït per la disputa del mundial i la Hockey Pro League

No hi ha un any que no sigui atapeït i controvertit en l’hoquei sobre herba estatal a la hora de confeccionar el calendari. Quan no hi ha europeu de seleccions, hi ha mundial. I si no, es disputen uns Jocs Olímpics. Enguany, a més, s’estrena la Hockey Pro League, que disputaran les nou millors seleccions del món des de gener fins a juny. El mundial d’enguany, que el combinat espanyol disputa del 28 de novembre al 16 de desembre a la ciutat índia de Bhubaneshwar, i la mateixa Hockey Pro League faran que la lliga s’aturi gairebé quatre mesos. A més, els internacionals espanyols participaran en pocs entrenaments amb els seus equip i viatjaran, cada dos per tres, amb la selecció. La federació catalana, veient les exigències del guió, ha canviat el format de la copa Catalunya, i l’ha situada entre els dies 25 d’agost i 2 de setembre, just abans de l’inici de la lliga espanyola (segon cap de setmana de setembre). “No em sembla malament dins el desastre de calendari d’aquest any. Serà un primer torneig per començar a competir”, comenta Roger Pallarols, tècnic del Junior. Els equips, però, tot just han començat la pretemporada entre aquesta setmana i la passada. “Serà molt estrany, però ens hem d’adaptar. Per arribar amb bon to físic hauríem d’arribar-hi havent fet cinc setmanes de feina, però és una cosa cultural i al jugador semiprofessional no el pots deixar sense vacances. El calendari és el que és. Nosaltres ens plantegem la temporada en dues parts. La primera, per adaptar-nos i polir l’equip. La segona, la decisiva, on volem arribar al 100% per disputar tot els títols”, comenta Carlos García Cuenca, que demà comença la setena i darrera temporada al capdavant del Polo. Els de la Diagonal, campions de la lliga passada, parteixen des de la casella de favorits a tot i han reforçat aquesta condició amb les altes de Xavi Lleonart i Roc Oliva.

“Seran el rival a batre”, confirma Oriol Torras, tècnic del Barça. Els blaugrana, que van iniciar la pretemporada dijous i són un dels equips que, juntament amb el Terrassa i l’Atlètic, ho han fet abans. “Hem canviat moltes cares, tenim el hàndicap que som un equip que fem lloc a jugadors estrangers, i això ens fa tenir més feina a la hora d’engreixar els motors”, comenta l’entrenador dels barcelonins. Fins a set cares noves tindrà Torras al seu equip. El mercat, però, encara bull i queden moviments per confirmar.

Relleus i més relleus

També hi haurà cares noves a les banquetes; Néstor Llobet substitueix Juanma Mas al Terrassa, Pacho Keenan relleva Siso Ventalló a l’Egara i Xero Gasol agafa el testimoni de Dani Martín a l’Atlètic Terrassa. Aquest últim ha vist com dos pilars bàsics com Roc Oliva i Marc Sallés, que jugarà en el Club de Campo, li marxaven només iniciar el nou projecte. L’Egara, l’Atlètic i el Junior competiran pels títols mentre que el Terrassa, el Barça i el Línia 22, equip que va assolir la nova categoria la temporada passada, volen assegurar-se la permanència el més aviat possible per mirar més amunt en el segon tram d’un curs en què les competicions de seleccions marcaran moltíssim el calendari dels clubs.

LES FRASES

Em semblen bé els canvis de la copa Catalunya dins el desastre de calendari que hi ha
Roger Pallarols
entrenador del junior
Comencem la pretemporada tard. Ja ho hauríem d’haver fet fa cinc setmanes. És un tema cultural
Carlos García Cuenca
entrenador del polo

El Junior, davant un any històric

El conjunt santcugatenc és l’equip que es posarà en marxa més tard, i ho farà dijous. Serà l’inici d’una temporada històrica per a l’equip vallesà, que disputarà, per primera vegada en la seva història, l’Euro Hockey League, la màxima competició continental. El conjunt que dirigeix Roger Pallarols competirà en la primera fase del torneig al Pau Negre de Barcelona els dies 6 i 7 d’octubre. “La primera part de la temporada l’hem centrat a arribar al 100% a l’EHL. La resta ens servirà per agafar to competitiu i millorar de cara al segon tram del curs”, comenta Roger Pallarols, tècnic del Junior. Els santcugatencs no han fet gaires canvis respecte de l’equip que va acabar subcampió de la lliga. Lucas García Alcaide, Lukäs Plöchý i Mauro Coria reforcen l’equip, mentre que Nil Escudé i Tim Struven són les baixes respecte del curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)