Esports de muntanya

Jornet torna al Kima per recuperar-ne el rècord

Curses de muntanya. Ha guanyat tres vegades aquesta cursa puntuable per a la copa del món Sky Extra, en què també hi serà la selecció catalana

Kilian Jornet torna al trofeu Kima amb l’objectiu de recuperar el rècord que el nepalès Bhim Gurung li va prendre el 2016 amb el format actual d’aquesta cursa bianual. El corredor català havia guanyat el 2014, en la dissetena edició de la prova, amb un temps de 6h12:20, però dos anys després Gurung el va rebaixat en gairebé dos minuts i el va deixar en 6h10:44.

El trofeu Kima, que es disputa diumenge (6.30 h), és puntuable per a la copa del món en la categoria Sky Extra. L’organització d’aquest circuit ha decidit que aquesta any la prova atorgui un 50 per cent de punts més que la resta de curses del calendari. La Kima té un recorregut de 52 km i 4.200 m de desnivell positiu. Jornet arriba a la cita recuperat de la lesió que es va fer l’hivern passat, com va demostrar amb les seves victòries recents a la Comapedrosa i la Sierre Zinal. El de la Cerdanya ha aconseguit tres victòries en la prova italiana. A més del 2014, també s’hi va imposar el 2010 i el 2012.

En la prova també hi participarà la selecció catalana de la FEEC –Kilian hi competeix pel seu patrocinador privat–. Hi seran Montse Martínez, Pol Rodríguez i Eduard Hernández.

La mateixa categoria de la copa del món de curses de muntanya té prevista una altra prova per a aquest cap de setmana, la Matterhorn Ultrak. Es disputarà demà (7 h) amb sortida a Zermatt i tindrà un recorregut circular de 49 km i 3.600 m de desnivell positiu, amb el punt culminant en els 3.130 m al final de la pujada del Gornergrat. La selecció catalana també hi participarà amb els atletes Jonatan Mora, Gerard Españó, David Prades i Laia Andreu, que l’any passat va acabar segona d’un podi íntegrament català. La victòria va ser per a Ragna Debats, d’origen holandès, i el tercer lloc, per a Sheila Avilés.

LA DADA

3
victòries
ha aconseguit el català Kilian Jornet en el trofeu Kima: els anys 2010, 2012 i 2014.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)