Blanc i Verd ‘unplugged’

Handbol. Derrota del Bordils en el seu primer amistós de pretemporada, amb cinc baixes, moltes proves i càrrega afegida en la rotació fins al descans

BORDILS 26 adrianenc 27

HANDBOL BORDILS:Sergi Mach (4), Xicu Reixach (1), Márquez (2), Combis (1), Prat, Palahí (4), Masó, Comas, Canyigueral (3), Hospital (2), Ferrer (3), David Mach i Fornès (6).SANT MARTÍ ADRIANENC:Guzman, López (4), Guerrero (5), Camats (2), Torres (2), Eguino, Laliga (2), Alejandro Rodríguez (1), Martínez (1), Pol Rodríguez (3), Llorens (4), Romero (3), Cisneros i Costa.PARCIALS:2-2, 5-4, 9-5, 10-6, 12-8, 15-12, 16-14, 18-17, 20-20, 23-23, 25-24 i 26-27.ÀRBITRES:Carles Luque i Nacho Pascual. Exclusions a Mach, Márquez (2), Prat, Canyigueral i Ferrer pel Bordils i a Camats i Laliga per a l’Adrianenc.

Jordi González, Vilanova, Masmiquel, Pep Reixach i Ignasi Moreno. No són els titulars d’ahir, sinó les baixes del Bordils ahir en el seu primer amistós de pretemporada. Una posada a punt que, a més, els de Sergi Catarain van completar amb els seus jugadors anant del parquet al gimnàs, a fer peses, en les rotacions de la primera meitat d’un partit que van acabar guanyant 15-12 en el descans després de tenir uns màxims de 5 gols tres vegades: 10-5 i 11-6 d’Esteve Ferrer de penal (16’ i 21’) i Arnau Palahí gairebé 8 minuts després de l’anterior gol de jugada dels locals.

“Teníem un objectiu molt clar en la primera meitat: un ritme molt alt i córrer molt. Ho hem aconseguit i alternant amb una tasca de gimnàs molt ben feta. I la segona meitat ha estat més de relaxació i falta de concentració que res més”, sintetitzava Sergi Catarain en referència a un amistós desendollat. Sense megafonia o presentació. I amb els timbals només sonant en dues accions seguides, en el minut 19 de la segona meitat i després d’un gol de contraatac d’Adrià Fornès (23-22). Ni “Independència” ni “Llibertat” en el 17:14 i, tampoc, la típica ovació del darrer minut al Blanc i Verd, reduïda a un grapat d’aficionats en els darrers segons. “Les baixes no poden ser excusa, sabem que en tindrem moltes durant l’any i per molts motius i, com més ens capfiquem, més mal ens farem”, va dir el tècnic local, resignat.

Pol Rodríguez, en el darrer minut i amb el Bordils jugant sense porter, en aficionat, va fer el 26-27. Decisiu i que completava un parcial de 0-3 per al conjunt de Lorenzo Rueda, un dels nouvinguts a la categoria.

La versió desconnectada del partit també va tenir substància. Gols de flai i contraatacs –amb menció especial a Adrià Fornès força inspirat– a les dues porteries. I, sense el porter titular (Jordi) ni l’especialista al darrere (Vilanova) del Bordils, un ampli repertori de variants defensives, com ara la 5-1 que acabava amb tots els homes marcant en individual. Prometedora.

El primer partit de lliga serà a les 19 h

L’estrena del sisè curs del Bordils a la divisió d’honor plata, a casa contra el Santonya –un dels equips que va assolir l’ascens la temporada passada– serà a les 19 h, una hora abans de l’horari habitual dels partits de lliga al Blanc i Verd en la segona categoria estatal. El canvi és a petició de Sergi Catarain, que ha demanat jugar abans sempre que es pugui. La coincidència amb el conjunt femení de voleibol, de la 1a estatal, seria un dels supòsits que impedirien avançar l’horari durant el curs. El Bordils juga el següent amistós aquest diumenge a Sant Quirze del Vallès, contra el conjunt de la 1a estatal i el darrer és al Blanc i Verd amb el Barça B el 8 de setembre.