Esports de muntanya

Ribes de Freser, el quilòmetre zero de la PSR

Curses de muntanya. La Pyrenees Stage Run va començar amb 59 corredors d’arreu i una primera etapa de 34,3 km fins a Queralbs

Islàndia, Àustria, Canadà, EUA (Alaska), Regne Unit, Argentina, Grècia, Noruega, Holanda, Dinamarca, República Txeca, Bèlgica, Alemanya i el País Basc, el País Valencià, les illes Canàries i Catalunya són els llocs d’origen dels 59 participants en la Pyrenees Stage Run, la tercera edició de la qual va començar ahir a Ribes de Freser. La primera de les set etapes de la PSR, que durà els corredors a creuar el Pirineu català fins a Salardú després de 240 quilòmetres i 15.000 metres de desnivell positiu, passant per Andorra i creuant cinc parcs naturals; en tenia 34,3 amb 2.180 m de desnivell positiu i 1.890 negatiu. El recorregut passava pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser, pujava al cim del Balandrau (2585 m) i arribava al Santuari de Núria pel Camí dels Enginyers. De l’estació dels FGC, s’arribava a Queralbs en una jornada tranquil·la i amb bon temps en la qual un dels corredors de l’equip islandès va abandonar.

Els primers de creuar la primera línia d’arribada van ser el Bifree, d’Albert Cot i Marc Serra, amb un temps de 4h26. L’Axkoitiarrak basc d’Imanol Aleson i Ixaka Oñederra va ser el segon a 17 minuts i el Tuga de Dario Jose Dorta i Javier Rodríguez, tercer de la classificació masculina amb 5h29. El tercer absolut va ser el primer equip mixt, el Trota Cims de Harriet Kjaer i Gerard Martínez amb 5h17. La Sportiva-Mountain Medics format per Mirjam Steunebrink i Martine Hofstede va ser la millor parella femenina amb 6h12.

La segona etapa, avui, va del Ripollès a la Cerdanya amb 37,4 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu passant per Planoles, Dòrria i el Coll de la Creu de Meians per acabar a la capital cerdana, Puigcerdà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)