Tennis

La reedició d’un duel de titans

Tennis. Obert dels EUA. Nadal sobreviu amb èpica al 0-6 inicial de Thiem i jugarà contra Del Potro en la repetició de la semifinal del 2017 i de la que va obrir el cel a l’argentí el 2009

Rafa Nadal i Juan Martín del Potro s’han tornat a citar de nou en les semifinals de demà en l’obert dels EUA com l’any passat i com fa gairebé una dècada. No és cap reunió d’antics alumnes per explicar sopars de duro. És un déjà-vu d’alt voltatge entre dos pesos pesants que ahir es van reivindicar. Es van trobar en la semifinal del 2009 quan Del Potro era un marrec –21 anys–i va meravellar el món en superar Nadal per un triple 6-2. Va arrodonir la gesta derrotant en la final Roger Federer i desafiant el poder dels llavors big-four –Federer, Nadal, Djokovic i Murray– reconvertits posteriorment a big-five amb la inclusió de Stan Wawrinka. Només el de Tandil i el croat Marin Cilic (obert dels EUA 2014) han estat capaços de trencar el monopoli de la millor generació de tennistes de la història en els tornejos majors des del 2006. L’any passat, Nadal, que domina el cara a cara per 11-5, va ser superior –4-6, 6-0, 6-3 i 6-2– i acumula tres triomfs en les tres últimes trobades després de vèncer en els quarts de Wimbledon i en les semifinals de Roland Garros. L’última victòria de l’argentí la va consumar en les semifinals dels Jocs de Rio quan va proclamar al món el seu retorn després d’un període molt complicat per culpa de diverses operacions al seu canell esquerre. L’argentí ha tornat als llocs de privilegi gràcies a la perseverança i dimarts va segellar el seu bitllet per a les semifinals davant del gegant nord-americà John Isner per un treballat 6-7 (5), 6-3 7-6 (4) i 6-2.

El número u, per la seva banda, va sobreviure a la dreta demolidora de l’austríac Dominic Thiem en un duel èpic de quatre hores i 49 minuts –0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4-7) i 7-6 (7-5)– i accepta el repte del sud-americà. Thiem va destrossar Nadal en un primer acte excels: 24 minuts i només 7 punts del balear. Però el campió, experimentat –setena semifinal a Nova York i 29a de Grand Slam–, no es va deixar impressionar en el primer duel entre tots dos que no es disputava en terra batuda i va augmentar el seu balanç guanyador: 8-3. El tricampìó a Nova York (2010, 2013, 2017) completa un curs excepcional amb 45 triomfs en 48 partits, que aviat és dit. L’altra semifinal la jugaran el japonès Kei Nishikori o el croat Maric Cilic, i el vencedor del duel entre el sorprenent australià John Millman –botxí de Roger Federer–i el darrerament fiable serbi Novak Djokovic.

Schiavone es retira

La italiana Francesca Schiavone va ser ahir una de les protagonistes del dia a Nova York quan va anunciar que es retira amb 38 anys d’una carrera de 22 . El 2010 va ser campiona de Roland Garros i es va convertir en la primera italiana campiona de Grand Slam i el 2011 va ser finalista també a París.

LA DADA

11-5
Cara a cara.
Nadal ha derrotat Del Potro onze vegades en un duel clàssic del tennis contemporani

EL PROTAGONISTA

Em sap greu per Dominic. Quan arribes al 5-5 en un ‘tie-break’ del cinquè set, el triomf es decideix llançant una moneda a l’aire
HOMES. Quarts de final
(1) Nadal - (9) Thiem 0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6
(3) Del Potro - (11) Isner 6-7, 6-3, 7-6, 6-2
DONES. Quarts de final
(17) S. Williams - (8) Pliskova 6-4, 6-3
(20) Osaka- Tsurenko 6-1, 6-1

Serena reacciona amb un parcial de 8-0

La sis cops campiona Serena Williams no va decebre en la seva aparició número 100 a la pista Artur Ashe i va superar la txeca Karolina Pliskova per 6-4 i 6-3 en una hora i 25 minuts sobreposant-se a un inici costerut. Ferma amb el servei i pressionant amb les restades, Pliskova, nova deixebla de Conchita Martínez, es va apoderar de l’inici del duel amb un trencament en el tercer joc i va disposar de dues pilotes d’1-4 que no va convertir. La principal favorita i sis cops campiona del torneig va agafar el fil del partit a partir del 2-4 i va desfer les il·lusions de la seva rival amb un parcial demolidor de 8-0: 6-4 i 4-0. La profunditat i un major nombre de primers posats en joc van ser les claus de la reacció de la nord-americana, que s’enfrontarà a la letona Anastasija Sebastova, la botxina de la vigent campiona Sloane Stephens. L’altre encreuament el jugaran la japonesa de 20 anys Naomi Osaka, que ahir es va desfer de la ucraïnesa Lesia Tsurenko per 6-1 i 6-1, i la vencedora del partit que van jugar en la matinada catalana la canària del RCT Barcelona Carla Suárez (30) i la nord-americana i finalista del 2017 Madison Keys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)