Ciclisme

La 99a edició de la Volta fa oficial el seu itinerari

Ciclisme. L’organització va confirmar ahir les ciutats que seran inici i final d’etapa en la pròxima edició de la màxima competició de casa nostra

La Volta 2019 ja comença a agafar forma. Ahir, l’organització de la màxima competició del ciclisme català va confirmar de manera oficial les ciutats que acolliran les sortides i les arribades de les set etapes, que es disputaran entre el 25 i el 31 de març. Ja hi havia diverses confirmacions dels ajuntaments d’aquestes mateixes localitats i ahir, en el nou web de la competició, es van acabar de saber. La 99a edició de la Volta, la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Giro i el Tour, començarà a Calella i acabarà a Barcelona, com en les darreres sis edicions. La localitat del Maresme va agafar el relleu de Lloret el 2012 i des d’aleshores repeteix com a ciutat que dona el tret de sortida. A partir d’aquí, l’organització treballarà per acabar de definir el recorregut, que s’acabarà de saber durant la presentació oficial de la cursa, que encara no té data.

A més, altres localitats emblemàtiques de la cursa tornen a figurar en la llista d’arribades i sortides. Mataró i Valls continuen sent punts importants de la geografia catalana que recorre la Volta, que, enguany, tornarà a passar per Sant Cugat del Vallès. En la passada edició, la localitat vallesana va ser sortida de la tercera etapa, que va guanyar Thomas de Gent i que va acabar a Vallter 2000. Enguany, Sant Cugat acollirà l’arribada de la cinquena etapa i el clàssic final a Vallter serà en la tercera. Per una altra banda, Vila-seca tornarà a formar part de l’itinerari. La ciutat tarragonina no hi figura des de 2003.