Handbol

Per a gustos, els colors

Handbol. Bordils i Barça B es veuen les cares aquest vespre (19 h) en la copa, competició que ha dut quatre equips Asobal al Blanc i Verd i que ha permès al filial blaugrana eliminar-ne cinc

Copa

Primera eliminatòria

Santoña - Torrelavega

18.30 h

Adrianenc - Port Sagunt

19 h

Cisne - Viveros Herol Nava

18 h

Bordils - Barça Lassa B

19 h

Palma del Río - Antequera

19 h

Villa de Aranda - Ciudad Real

19 h

Zarautz - Zamora

19.30 h

Novás - Agustinos

12 h (demà)

11 de març de 2012, Josefa Hombrados aixeca la copa, després del triomf de l’Atlético de Madrid per 37-31 contra el Barça, a Torrevella. S’hi disputa la fase final de la competició, amb els 7 millors de l’Asobal en la primera volta de la lliga i l’amfitrió –va cedir 20-27 en la semifinal davant el posterior campió. Aquell diumenge, Edu Nonó veia com li tocaria pagar el pica-pica, a Bordils. En la crònica d’aquest diari hi sortia ell, en la foto del 38-29 amb el Mataró –encara es manté, la tradició al Blanc i Verd– que consolidava els de Pau Campos en el segon lloc a la 1a estatal.

El curs següent, amb el Bordils a plata, la competició adoptava el format actual: una primera ronda a un partit entre els equips de la segona categoria estatal, a la pista del pitjor classificat l’any abans. I una segona, entre els vencedors de la primera i els vuit pitjors de la màxima categoria. D’aquí que el Cangas jugués la tardor del 2013 al Blanc i Verd. O el Benidorm l’any següent. Port Sagunt i Guadalajara completen els equips Asobal que han vingut a Bordils, amb #lacopamola.

Però és que si al municipi del Gironès aquest format pot agradar, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí... El Barça B, avui rival del Bordils (19 h), no només ha jugat contra equips de la categoria més alta de l’handbol estatal. N’ha eliminat cinc! Aquell 2013 va arribar als quarts i va cedir enfront l’Osca, a doble partit i després de deixar pel camí Bidasoa i Naturhouse –l’any abans, rival del Barça a Torrevella–. El 2014 el filial blaugrana va eliminar el Cangas en la segona eliminatòria i, un any després, l’Aragó. Fa dues temporades, segona presència als quarts eliminant el Port Sagunt.

Frenètic

“A l’Asobal es salvarien, tenen molt nivell”, destacava Sergi Catarain en referència al seu rival en aquesta primera ronda de copa. “Mai anirà bé. Toqui qui toqui, però és una competició molt maca i diferent que els equips de plata poden jugar i s’ha d’aprofitar, que pugui venir un equip Asobal en la següent ronda”, reflexionava el tècnic, sobre la idoneïtat de jugar aquest duel a aquestes alçades. Ara, amb l’equip en llocs de play-off després de començar liderant la lliga. I fa un any, amb quatre derrotes d’inici i un primer triomf, a la copa, que durant molt temps haurien canviat per dos punts, al Blanc i Verd... “La mentalitat és competir tots els partits i anar-los a guanyar, no la podem canviar”, argumentava Cata, que avui no disposa d’Arnau Palahí –el canoner ja no podia ni llançar, dissabte a Antequera i va fer un sol gol, de contraatac–, i presenta els dubtes de David Masmiquel –heroi històric amb el 29-28 al darrer segon contra el Valladolid el 2015– i Sergi Mach.

“Ens serveix per veure quins errors vam cometre”, deia Catarain sobre el 32-41 del 8 de setembre, a una setmana de començar la lliga. “La clau és el ritme que porten”, seguia el tècnic, que el qualificava de “frenètic”. “Tenim equip per córrer. I relleus. La clau és ser molt eficaços en atac”, apuntava sobre com pot superar, el Bordils, aquesta primera ronda per cinquè cop en sis ocasions, sempre a casa.

2017-18
Bordils - Guadalajara (*) 26-30
Bordils - Torrelavega 28-23
2016-17
Alcobendas - Bordils 36-32
2015-16
Bordils - Port Sagunt (*) 26-30
Bordils - Atlético Valladolid 29-28
2014-15
Bordils - Benidorm (*) 28-29
Bordils - Alcobendas 30-28
2013-14
Bordils - Cangas Morrazo (*) 23-32
Bordils - Academia Octavio 31-22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)