Rugbi

Derbi català per seguir invictes o per reivindicar-se

Rugbi. El Barça Rugbi, que ha arrencat la temporada invicte i pletòric, rebrà la UE Santboiana, que ho ha perdut tot, demà diumenge, a dos quarts d’una del migdia, a La Foixarda

El Municipal de La Foixarda serà escenari, demà a dos quarts d’una del migdia, del primer derbi català de la temporada en la divisió d’honor. Barça Rugbi i Santboiana es veuran les cares quan no ha passat ni un mes des de l’últim cop que es van enfrontar, en la Supercopa catalana, i els blaugrana, després d’imposar-se per 17-21, van acabar amb una sequera de més de 20 anys sense guanyar un títol. Després, en les dues primeres jornades de lliga, el renovat equip que entrena Sergi Guerrero ha sostingut la ratxa victoriosa i, tot i que en el debut, davant l’Hernani a casa (19-12), el seu triomf no va ser gens brillant, el cop que va donar diumenge passat, al Pepe Rojo de Valladolid, davant el poderós VRAC Quesos Entrepinares (22-37), l’ha convertit en protagonista principal del rugbi estatal.

El partit de demà suposa per al Barça, doncs, la possibilitat de tancar un mes de setembre perfecte. La Santboiana, en canvi, buscarà reivindicar-se després d’un mal inici. I és que l’equip del Baix Llobregat, a més de perdre la Supercopa de Catalunya, ha caigut en les dues primeres jornades de la divisió d’honor: la primera, en la visita a l’Ampo Ordizia (48-31); la segona, com a local contra El Salvador (5-24). “Tenim molt a millorar, però també hem fet coses bones, tot i perdre els dos partits”, manifestava ahir al vespre Héctor Garcia, el capità de l’equip que dirigeix Ricardo Martinena, durant la trobada amb la premsa que va organitzar el FC Barcelona a La Teixonera. “Som un grup nou i estem en fase de construcció. Perdre mai no agrada però, tot i així, el nostre estat d’ànim és bo i encarem el derbi amb moltes ganes de donar la volta a la truita”, comentava també el mig de melé.

Per la seva banda, Bautista Guemes, l’obertura del Barça, no amagava la seva eufòria: “la victòria davant el VRAC de diumenge passat ens ha donat ales”. L’argentí afegia, sense complexes, que “tot i que el derbi és sempre un partit especial, i que respectem molt la Santboiana, sortirem convençuts que podem guanyar”. Més prudent es mostrava el seu entrenador, Sergi Guerrero, que parlava de com buscaria el seu equip la tercera victòria a la lliga: “Si en defensa som sòlids i en atac, dinàmics, tindrem moltes oportunitats”. En l’últim derbi, que es va jugar el 24 de març a La Teixonera, el Barça es va imposar (16-12) després de 30 anys de domini de la Santboiana.

ELS PROTAGONISTES

Respectem molt la Santboiana, però sortirem convençuts que podem guanyar
Bautista Guemes
JUGADOR DEL FC BARCELONA
Tot i les derrotes, el nostre estat d’ànim és bo. Encarem el partit amb ganes de girar la truita
Héctor García
CAPITÀ DE LA UE SANTBOIANA

LA CLASSIFICACIÓ

1r. Sanitas Alcobendas 9
2n.
Barça Rugbi 9
3r. Ampo Ordizia 9
4t. SilverStrom El Salvador 8
5è. Complutense Cisneros 5
6è. Aldro Independiente 5
7è. UBU-Colina Clínic 5
8è. CR La Vila 5
9è. Hernani 1
10è. Bizkaia Gernika 1
11è.
UE Santboiana 1
12è. VRAC Entrepinares 0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)