Rugbi

Triomf en el darrer instant

Rugbi. La Santboiana es va imposar per la mínima al camp del Barça en el derbi català de màxima categoria. El partit va ser molt emocionant, disputat i amb alternatives en el marcador

BARÇA 26 SANTBOIANA 27

FC BARCELONA:Miniño, Martín Garcia, Pacheco, Borgji, Zas Moreira, Bougeard, Hogg, Mirabet, Hardoy, Guemes, Ubaldo, Avalos, Granell, Alegria i Kovalenko. També van jugar: Muñiz, Clarà, Molinari, Ferrere, Gómez i Velarde.UE SANTBOIANA:Chichua, Buira, Coma, Palomo, Pujol, Fitzsimons, Rossouw, Tauli, Héctor Garcia, Bentley, De Orbaneja, Puig, Slater, Federico González i Millán. També van jugar: Puigbert, Baró i Delgà.ANOTACIONS:0-3 (4’) Bentley, càstig. 0-6 (11’) Bentley, càstig. 0-11 (18’) Millán, assaig. 0-13 (19’) Bentley, transformació. 5-13 (24’) Martín Garcia. 10-13 (51’) Ferrere, assaig. 12-13 (52’) Guemes, transformació. 17-13 (62’) Borghi, assaig. 19-13 (63’) Guemes, transformació. 24-13 (68’) Velarde, assaig. 26-13 (69’) Guemes, transformació. 26-18 (72’) Chichua, assaig. 26-20 (73’) Bentley, transformació. 26-25 (77’) Puig, assaig. 26-27 (78’) Bentley, transformació.ÀRBITRE:Montoya. Va expulsar temporalment Rossouw i va expulsar definitivament Ferrere i Puigbert.

Lluita, emoció, alternatives en el marcador, expulsions i una victòria mínima van estar presents en el derbi català de la màxima categoria que la UE Santboiana va guanyar al FC Barcelona, en el camp de La Foixarda, per un mínim 26-27. Els del Baix Llobregat van aconseguir la seva primera victòria en la divisió d’honor, mentre que els blaugrana van veure trencada la seva ratxa de dues victòries en les dues primeres jornades de la divisió d’honor, però com a mal menor va sumar dos punts de bonificació, un en atac pels quatre assajos que va aconseguir, i un altre en defensa per la derrota per menys de set punts de diferència.

El Barça es va veure sorprès en els primers minuts i va encaixar dos cops de càstig anotats per Bentley (0-6). Els blaugrana s’acostaven a la línia de marca rival però no podien superar la defensa visitant, i van veure com la Santboiana es va tornar a avançar. Millán va anotar un assaig i Bentley el va transformar per situar el 0-13 en el marcador abans del minut 20. La insistència del Barça va donar resultat i Martín Garcia va fer un assaig en el minut vint-i-quatre (5-13), però no es va convertir la transformació. Els blaugrana van continuar buscant les accions d’atac, però al seu davant es van trobar una bona defensa de la Santboiana que va mantenir aquest marcador favorable fins al descans.

Reacció i contrareacció

La segona meitat es va iniciar amb un cop de càstig fallat per la Santboiana i amb els jugadors del Barça entrant sovint a la línia de 22 visitant. Ferrere va fer el segon assaig blaugrana i aquest cop Guemes va fer la conversió i va ajustar el marcador (12-13). Els locals van continuar amb la seva lluita en atac i amb el seu encert en els últims metres abans de la línia de marca i Borghi va aconseguir un altre assaig i Guemes va fer la transformació (19-13). La Santboiana estava en el seu moment més complicat, i a sobre Rossouw va ser expulsat durant deu minuts i es van quedar amb un home menys. Una pèrdua de la pilota en atac va propiciar una cursa en solitari de Valerde que va anotar el quart assaig blaugrana i Guemes el va tornar a transformar fins el 26-13.

La Santboiana no es va donar per vençuda i va continuar lluitant. Chichua va donar esperances amb un nou assaig i la transformació de Bentley va situar el 26-20 en el marcador. El Barça va buscar sentenciar el partit en els últims minuts però no va tenir encert, i la Santboiana sí. Una bona jugada d’atac va servir a Puig per anotar l’últim assaig (26-25) i la transformació de Bentley va donar la victòria a la Santboiana. Hi havia tensió i nervis al camp, i en els darrers segons hi va haver una picabaralla que va acabar amb Ferrere i Puigvert expulsats definitivament.