Handbol

“Un equip Asobal és un somni”

Handbol. Jordi González, porter del Bordils, valora la classificació per a la segona eliminatòria de copa, en la qual s’enfrontarà amb el Puente Genil, desè classificat de la màxima categoria

“Això només es diu Club Handbol Bordils, cada dissabte a la tarda la gent ens dona molt de suport, va a l’handbol i tant l’afició com tots els jugadors ho mirem de fer al màxim de bé possible i veure tot aquest ambient... És impressionant”, va dir Jordi González dissabte a la nit després que el Bordils superés per cinquè cop en sis anys –l’única vegada que no ho van fer, l’eliminatòria a partit únic la van jugar a fora– la primera eliminatòria de copa. Ho van fer, els blanc-i-verds, amb un altre partit memorable per afegir a l’èpic relat de l’equip d’un poble de menys de 2.000 habitants, en una competició professional.

Un triomf, contra el Barça B, per 33-30, que no s’explica pel brillant inici dels de Sergi Catarain, amb menció especial del seu porter i les seves intervencions a l’inici: havia fet sis aturades en el minut 12 quan el Bordils ja gaudia de set gols de marge, 10-3. “Hem fet un parcial molt i molt gran, que ha estat amb el treball de defensa, jo he aportat tot el que he pogut. I, en atac, hem fet jugades molt elaborades, hem pogut jugar ràpid i fer accions molt directes i amb molt encert a porteria, que és el més important”, recordava el dorsal 1, que destacava també l’aportació d’Esteve Ferrer, Marc Canyigueral i David Masmiquel en la seva tornada a l’equip aquest estiu. “Es nota molt. Aquestes tres incorporacions han anat molt bé per a les rotacions ara que també tenim les baixes de Jairo Montes o Gerard Farrarons. Els donem minuts, a l’Uri Márquez, al Xicu Reixach; en Sergi no ha d’estar tant al centre... Canyi ha aportat molt en la primera meitat.” L’esquerrà, després de tres temporades a l’Asobal, va fer cinc gols contra el Barça en tot el partit, el quart era el 7-3 i el cinquè el 13-7. “Tots aportem molt i estem molt contents, de veritat. És un partidàs i, ara, un equip Asobal que és un somni.”

Ara és l’hora?

La classificació per a la segona eliminatòria permetrà veure un equip Asobal per cinquè cop al Blanc i Verd en la copa; més enllà de les visites del Barça Lassa (dues) o el Fraikin Granollers (tres) en les semifinals de la supercopa catalana, a l’estiu. “Sí, contra el Benidorm vam estar a punt [28-29, el 2014]. Seria una altra anècdota o fita important a marcar en la nostra història com a club. Seria increïble i potser sí que una de les úniques coses factibles que ens poden quedar...”, recordava Oriol Márquez, un altre dels destacats en el duel de dissabte, amb set gols des del pivot. I és que al Blanc i Verd, escenari de miraculoses gestes, n’hi ha una encara per veure: superar un equip de la màxima categoria en aquesta eliminatòria.

Fa quatre anys, com recordava també el porter del Bordils, van estar a prop… “De pressió no en tenim cap. Sí, el record molt present del dia del Benidorm, que vam tenir l’acció al final i molta mala sort perquè la pilota no va entrar. I després vam perdre però teníem l’empat i hauríem pogut anar a la pròrroga perquè estàvem fent un joc espectacular i de cop i volta dius ostres, la tens allà però et surt creu. Aquest any intentarem sorprendre amb un equip Asobal i fer un bon partit i intentar ser competitius fins a l’últim minut.”

El Puente Genil, pròxim rival del Bordils en la copa

El Bordils disputarà la segona eliminatòria de copa contra el Puente Genil en un partit que tindrà lloc el dimecres 17 d’octubre. El sorteig que es va fer ahir va aparellar l’equip de Sergi Catarain amb un vell conegut de la fase d’ascens a la divisió d’honor de plata disputada el 2011. El Bordils es va jugar l’ascens en el partit contra el Puente Genil però va perdre el partit (36-25). L’endemà va tenir una altra oportunitat de pujar, però tampoc no va poder guanyar contra el Gijón (28-30). L’equip andalús és el desè classificat de l’Asobal, categoria que ha jugat sense interrupció des de la temporada 2012/13, la mateixa en què el Bordils va aconseguir l’ascens a plata. Aquesta serà la cinquena vegada en sis participacions que el Bordils disputa la segona eliminatòria de la copa. S’hi va classificar dissabte passat després de guanyar a casa contra el Barça B (33-30).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)