Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

De la paraula al fet

El tècnic Roger Pallarols, juntament amb el seu ‘staff’, ha conduït el Junior a jugar l’Euro Hockey League per primera vegada en la seva història

El Junior es va fixar en Roger Pallarols fa un any per fer el pas definitiu per estar entre els grans

sempre en moviment i evolucionant. Roger Pallarols, el tècnic del Junior, s’esprem el cervell per fer jugar els seus equips. “Vull que el rival tingui maldecaps quan juga contra nosaltres”, diu. S’emmiralla en Guardiola i la seva manera d’entendre l’esport. Transmet la seva autoexigència allà on va. Al fisioterapeuta, als metges, als seus ajudants i al jugador que té menys minuts. Intenta no deixar cap detall per a l’atzar. I desprèn ambició en totes les seves paraules, gestos i moviments. Per això, la direcció esportiva del Junior va pensar en ell per dirigir l’equip santcugatenc fa un any i mig. L’aposta per un entrenador llorejat i amb una llarga trajectòria a l’Atlètic de Terrassa, un dels grans equips de la lliga, ha sortit bé, i el Junior, en el primer any amb Pallarols a la banqueta, va firmar un subcampionat de lliga. Una fita que mai havia signat el conjunt santcugatenc i que, a més, premiava l’equip amb la participació de l’Euro Hockey League, la màxima competició continental. “Mai va sortir el nom de l’EHL en les converses que vam tenir abans de venir al club. El Junior volia fer un pas endavant en les competicions estatals, però marcar-se l’EHL com a objectiu no era terrenal”, admet Pallarols. El Junior durant unes temporades ha fet bona feina, però necessitava fer un salt endavant. Passar de les paraules i les voluntats d’estar entre els grans de l’hoquei català i espanyol, als fets. “Només arribar vam insistir en un canvi de mentalitat. No es podia anar al camp de l’Atlètic o del Polo a veure-les venir. És legítim, però jo no ho vull”, recorda Pallarols.

L’equip va fer un rentat de cara, va dedicar-se a anar a buscar els rivals i ara ofereix una versió d’equip que proposa un hoquei atractiu i vistós. Amb moltes variants i amb molts registres. “Vull que l’equip pugui canviar durant un partit i durant una temporada. I per això m’agrada tenir a la meva plantilla jugadors intel·ligents i amb personalitat. Líders. I que s’ho passin bé jugant”, analitza Pallarols, que durant una època, a Terrassa, se l’equiparava amb la figura de Guardiola. “Per a mi és un referent. Que innova, que prova coses, que evoluciona dins la seva idea. Intento ser així en l’hoquei”, descriu Pallarols, que destaca un nom, el de Santi Cortès, de qui va aprendre molt en la seva etapa a l’Atlètic i amb qui ha tornat a coincidir a Sant Cugat. “M’agrada amarar-me de tot i de tothom. De jugadors i d’entrenadors. El Santi sempre ha tingut una estona per escoltar-me i ensenyar-me’n”, relata. Segur que en el seu propòsit de seguir millorant hi ajudaran les entrevistes a Andrés Iniesta, Sarai Gascón o Bernat de Pablo, entre d’altres. Diverses converses plasmades al llibre Eduquem amb l’esport, on Pallarols conjuga els facetes de pare, educador i entrenador. Tot serveix per comandar la nau d’un equip, el Junior, que demà es vestirà de curt per debutar en l’EHL per primera vegada en la seva centenària història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)