Handbol

“Ferit, el Montpeller és encara més perillós”

Ludovic Fàbregas diu que serà “especial” jugar contra el seu club i els seus amics, però que ara abans que res és el Barça i ho vol guanyar tot, començant per la Champions

“Són els campions i haurem d’oferir la nostra millor versió”

Ludovic Fàbregas (Perpinyà, 1996) serà un dels centres d’atenció en el partit d’avui (16 h per Esport 3) entre el Barça Lassa i el Montpeller en una quarta jornada de la lliga de campions que presenta molts al·licients. “Serà un partit molt especial perquè jugo contra el meu club i també contra els meus amics, però això ja forma part del passat. Ara soc jugador del Barça, tinc nous objectius i vull guanyar la Champions amb el meu equip”, sentencia el jove pivot blaugrana. El Montpeller arriba al Palau com a vigent campió europeu i com a últim botxí del Barça, tot just en l’eliminatòria dels vuitens de final. La situació, però, és ara ben diferent, ja que el conjunt occità presenta diverses baixes importants i no ha començat la temporada de la millor manera, després de tres derrotes en les tres jornades de la competició. Amb tot, Fàbregas adverteix que no serà un partit fàcil: “Conec molt bé l’equip i el seu entrenador [Patrice Caneyer] i quan està ferit és molt perillós, i aquesta és la situació actual, després de les tres derrotes. Han de guanyar el partit perquè necessiten els punts, però hem d’oferir la nostra millor versió perquè la victòria sigui nostra.”

Baixes importants

Segons l’informe mèdic del Montpeller, tenen les baixes de Michel Gigou, que encara s’està recuperant d’una operació al genoll, i el lateral Jonas Truchanovicius, fora de combat durant sis setmanes per una lesió al genoll esquerre. També està tocat per una estrebada muscular i és dubte per al partit d’avui el central argentí Diego Simonet, escollit jugador més valuós de la final a quatre de Colònia i determinant en els esquemes de joc de Caneyer. Tot i les baixes, Fàbregas no es fia del seu exequip: “En Pasqui [Xavi Pascual] ja ens ha advertit. Es tracta del vigent campió d’Europa, cada partit és una història i segur que serà difícil. Nosaltres hem de continuar en la mateixa línia de principi de temporada. Només hem encaixat una derrota, a la pista del Rhein-Neckar, però hem de jugar amb la millor actitud i intentar guanyar sempre perquè estem en un grup molt complicat i els punts són molt importants.”

Amb dos mesos a les files blaugrana, Fàbregas ja ha pogut detectar les grans diferències entre la lliga Asobal i la Starligue: “En la lliga francesa el nivell d’exigència és més elevat, però aquí els partits tampoc són fàcils perquè tots els equips volen guanyar el Barça. Nosaltres, més enllà de guanyar títols, volem jugar bé per arribar més ben preparats als partits de la Champions. De moment, ho estem fent bé, però hem de seguir en la mateixa línia perquè no és fàcil jugar cada tres dies, i fer-ho amb la millor actitud. L’entrenador ens insisteix molt en aquest aspecte.” Sense anar gaire lluny, el Barça va resoldre el partit intersetmanal de lliga contra el Cangas amb molta solvència (40-26), mentre que el Montpeller hi va haver de deixar l’ànima per derrotar el Dunkerke per la mínima en el René-Bougnol (25-24). Pel que fa a aspectes tècnics, comenta: “Estic aprenent moltes coses aquí, sobretot en defensa, a jugar amb els rivals i a treballar juntament amb els porters. Estic molt content perquè aprenc cada dia i espero continuar creixent al costat dels meus companys.”

A diferència del seu homòleg al Montpeller, Xavi Pascual podrà disposar de tots els seus efectius i fins aquest matí no s’anunciarà quin és el jugador descartat. En tot cas, segur que serà a la convocatòria el central islandès Aron Pálmarsson, que va descansar en el partit contra el Cangas per un problema físic. El tècnic blaugrana reclama la màxima atenció per rebre el Montpeller: “No deixa de ser el campió d’Europa. Formen un equip extraordinari, amb un entrenador que es mereix el màxim respecte perquè s’ho ha guanyat a la pista.” Pascual pensa que no serveix de res parlar d’espines clavades, amb referència a l’eliminació del curs passat, i sosté que el Barça sempre vol guanyar, i més jugant al Palau. “És un partit de Champions importantíssim i si no juguem intensament i no tenim l’ajuda del Palau, patirem”, sentencia. Tampoc es preocupa de les absències del rival: “Ja hem après fa temps que ens hem de preocupar del nostre equip. Contra el Kielce, per exemple, van tenir baixes importants i va sortir Villeminot, un internacional que va brillar en el mundial júnior, i va fer un partit extraordinari. Hi posin qui hi posin, segur que serà bo”, avisa.

LES FRASES

Estic aprenent moltes coses, sobretot en defensa, i espero continuar creixent
Ludovic Fàbregas
pivot del barça lassa

LA DADA

M’és igual les baixes; si no juguem amb intensitat i no tenim l’ajuda del Palau, patirem
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa
3
derrotes.
El Montpeller ha perdut contra el Vardar (24-27), el Meshkov Brest (26-23) i el Kielce (26-29)

Handbol. Lliga de campions Grup A

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Vardar 8 4 4 0 0 116 101
2 Barça Lassa 6 4 3 0 1 144 115
3 Viva Kielce 6 4 3 0 1 124 118
4 Rhein-Neckar 4 4 2 0 2 127 125
5 Meshkov Brest 4 4 2 0 2 113 115
6 Veszprém 4 4 2 0 2 111 113
7 Montpeller 0 4 0 0 4 100 117
8 Kristianstad 0 4 0 0 4 111 142
  Quarts de final   Vuitens de final
Darrera actualització: 06-10-2018 20:20:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)