Un Bordils magistral

Handbol. L’equip de Sergi Catarain gestiona de manera extraordinària els tres últims minuts, aixeca el resultat contra el Villa de Aranda i s’endú una victòria brillant que el posa quart

BORDILS 27 V. DE ARANDA 25

HANDBOL BORDILS:González, S. Mach (8), X. Reixach, Uri (1), Combis, Palahí (5), Masó, Vilanova, Masmiquel, Canyigueral (3), Moreno (3), P. Reixach (6), D. Mach, Bañeras (1) i Pou.VILLA DE ARANDA:De Vega, Leonel (4), Haddouche, Molina, López (1), Piovarczik (10), Megías (2), Martínez, Llorens, Roberto (3), Almeida (2), Elustondo (3) i Amerigo.PARCIALS:3-5, 5-7, 9-9, 9-10, 11-11, 13-14; 17-17, 17-18, 18-21, 21-22, 22-24 i 27-25.ÀRBITRES:J. Gude i C. Gude.

3 0 0 3 81 88

Victòria extraordinària del Bordils contra el Villa de Aranda, un dels equips més forts de la categoria. Malgrat anar gairebé tot el partit a remolc dels castellans, els de Sergi Catarain no es van donar mai per vençuts i van aconseguir remuntar en uns últims tres minuts magistrals i sumar la segona victòria en la lliga.

L’Aranda va sortir en tromba i, en deu minuts, ja havia marcat vuit gols, sobretot gràcies a la potència i efectivitat de l’esquerra de Piovarczik, que va fer cinc gols en els dos primers parcials i onze en tot el partit. El Bordils, però, hi va posar ganes i, si la defensa no rutllava com calia, l’atac ho suplia i servia per mantenir el marcador igualat. Després del 5-8, el Bordils assolia l’empat amb un gol de Sergi Mach i dos de Pep. Amb empat a 9, el Bordils va patir una greu sequera de gols de deu minuts, temps durant què l’Aranda tampoc no va tenir el canell gaire fi. Mach va trencar la ratxa amb el 10-11 (24’) i avançava per primer cop el Bordils dues jugades després (12-11, 26’). L’Aranda va recuperar el domini i va marxar al descans amb un sol gol de marge (13-14). La millora defensiva del Bordils es va fer evident en el segon temps. Amb David Mach a la porteria –ja havia jugat els últims minuts del primer temps–, el Bordils va tornar a posar-se per davant en el marcador altre cop amb Mach (16-15, 33’). El Bordils hauria pogut obrir forat aprofitant els penals, però va cometre quatre errades des dels set metres en tot el partit, inclosa una en el minut 35 (17-17) que va donar aire a l’Aranda. Els gallecs van capgirar el resultat i van assolir l’avantatge màxim de tres gols just després d’un altre penal errat per Palahí (17-20, 43’). Catarain va apostar pel risc amb set jugadors de camp en atac i una defensa 4-1 en una exclusió en contra. Pep va tornar la il·lusió a l’equip amb el 21-22, amb què s’encetaven els deu últims minuts. Piovarczik responia amb una altra esquerra poderosa (21-23) i l’Aranda va recuperar els dos gols en una jugada d’estratègia després d’un temps mort (22-24). Però a partir d’aquí van arribar els minuts més inspirats del Bordils, que va gestionar un altre final d’alta tensió amb mestria. Canyigueral va aconseguir l’últim empat (25-25) a passada de Mach a dos minuts del final. Jordi, que havia tornat a la pista, va tenir una intervenció estel·lar en el següent atac de l’Aranda aturant una canonada a Leonel. Uri, després d’una gran combinació amb Palahí, avançava el Bordils (26-25) i feia embogir el Blanc-i-verd.

Tot seguit, Canyigueral atrapava una pilota que a Leonel se li havia escapat de les mans en l’últim atac castellà. Amb pilota i trenta segons per al final, el Bordils ho tenia tot de cara per aconseguir la victòria, que Palahí va rubricar amb un bon llançament sobre la botzina. Els de Catarain es posen quarts de la classificació després de tres jornades i aconsegueixen la tercera victòria consecutiva a casa, comptant-hi, també, el partit de copa contra el Barça B. La setmana que ve, a la pista del Palma del Río.

SERGI CATARAIN

Potser hem arriscat en el segon temps, però teníem molt clar què havíem de fer i ens n’hem sortit contra un dels rivals més professionals