Res a pelar-hi; res a dir-hi

Handbol. El Bordils cau en la segona eliminatòria de copa contra el Puente Genil amb una imatge molt digna en la primera part, però perd intensitat en un segon temps sense cap ocasió

BORDILS 18 PUENTE GENIL 31

BORDILS:González, Xicu Reixach, Márquez (5), Combis, Palahí (4), Masó, Comas, Vilanova, Masmiquel (2), Canyigueral (3), Moreno, Pep Reixah (3), Ferrer (1), Comas, David Mach, Bañeras i Pou.PUENTE GENIL:Costa (4), Jiménez (2), Monteiro, Cuenca, De Hita, Castro (3), Tua (4), Moyano (3), Chaparro, Rudovic (3), Vázquez (6), Porras, De Almeida (6) i Lombes.PARCIALS:2-2, 5-4, 76, 9-8, 9-10, 11-14; 13-17, 14-19, 14-22, 16-25, 17-30 i 18-31.ÀRBITRES:Luque i Pascual.

El Bordils va caure en la segona eliminatòria de la copa contra el Puente Genil en un partit en què es va posar de manifest la diferència de nivell entre un equip de l’Asobal i un de la divisió de plata. Els de Sergi Catarain van mantenir l’actitud en els moments més complicats del partit, però el potencial físic dels visitants va marcar la diferència, especialment en un segon temps que al Bordils se li va fer massa llarg.

Els locals van donar molt bona imatge en el primer temps. De fet, van dur la iniciativa, i amb més facilitat de l’esperada, amb bones penetracions pel centre de la defensa malgrat l’envergadura dels jugadors visitants. Amb 4-3, Pep Reixach va desaprofitar un penal per assolir el primer marge de dos gols. Jordi, fonamental altre cop a la porteria, va evitar qualsevol remuntada del Puente Genil. Va aturar el 5-6, i en la contra Ferrer va assistir Masmiquel, que va tornar a avançar el Bordils (6-5). Jordi va tornar a aturar, per bé que en el següent atac Palahí va fer falta en atac. Masmi ho va resoldre amb una elegant volea que va fer pujar el 7-5 (14’). Els visitants retallaven, però el Bordils continuava amb bona sintonia. Ferrer, per darrere, va assistir Moreno, que va enviar al pal. Els àrbitres, però, van xiular penal, que el mateix Ferrer va convertir (8-6, 15’). El Puente Genil es va arriscar a jugar sense porter. Jordi, després d’una altra aturada, va provar de marcar des de la seva porteria, però sense encert. Cap problema. Va ser Palahí qui ho va aconseguir poc després des del mig camp tallant una passada del Puente Genil. Havia passat més de mig temps i el Bordils dominava de tres (9-6, 16’).

El tècnic visitant va demanar un temps mort, a partir del qual el partit va girar com un mitjó. El Bordils va quedar clavat a nou gols –11 minuts sense marcar–, en part perquè la defensa del Genil es va afinar, però també pel festival d’aturades del seu porter, un excels Lombes, que va parar tres penals en el primer temps. Pep va desencallar el Bordils amb el 10-12 (28’), però el Puente Genil va poder mantenir la diferència de tres en el descans amb un últim gol sobre la botzina (11-14).

En el segon temps només hi va haver un equip sobre el parquet. El Bordils va mantenir l’actitud, però ja sense la intensitat exhibida en la primera part. La diferència física entre els dos equips –uns quants centímetres i quilos més de mitjana per jugador– hi va tenir molt a veure. El Bordils va cedir tota la iniciativa al seu rival, que va dominar totes les facetes del joc. Als blanc-i-verds, se’ls va fer la part llarga, especialment en els últims 10 minuts, en què el Puente Genil ja havia assolit un avantatge de més de deu gols (16-26, 50’). El Bordils ho va provar atacant sense porter, però finalment va abaixar els braços i els visitants van segellar la victòria.

LES REACCIONS

Hem tingut un bon ritme. Algunes decisions en atac no han estat encertades. El físic ha marcat la diferència