Handbol

Handbol

D’igual a igual

La setena jornada de la divisió de plata enfronta els equips de les dues poblacions més petites de la categoria, Bordils i Nava de la Asunción

A Nava de la Asunción l’handbol es viu de la mateixa manera que a Bordils. Amb passió

Bordils, 1.693 habitants; Nava de la Asunción, 2.814. Dues poblacions de dimensions similars que tenen moltes més coses en comú. L’handbol hi és, en els dos casos, l’esport que fa furor. Ni futbol ni bàsquet. La majoria de la mainada d’aquests dos pobles opta per practicar l’handbol. I encara més coses en comú. Totes dues poblacions, malgrat ser tan petites, tenen el seu club d’handbol competint a la divisió d’honor de plata, la segona màxima categoria espanyola. La següent localitat més petita amb un club a plata és Palma del Río, que, amb 21.162 habitants, és més de set vegades més gran que Nava de la Asunción i més de dotze vegades més gran que Bordils.

Els dos clubs tornen a coincidir avui en el partit de la setena jornada, que es jugarà a la pista segoviana. Si una altra cosa comparteixen Nava de la Asunción i Bordils és la passió dels seus aficionats en els partits a casa. Els habituals als partits del Blanc-i-verd –locals o dels pobles veïns, que també n’hi ha– saben com la pista es pot convertir en una olla de pressió, de fressa eixordadora. A Nava de la Asunción hi passa el mateix. L’handbol s’hi viu de la mateixa manera. Amb passió. El juny passat, el Nava va disputar la promoció d’ascens a l’Asobal, que es juga en format de final a quatre. Com que el seu pavelló no reunia les condicions necessàries per disputar-la, el Nava es va haver de desplaçar a Segòvia per jugar al pavelló Pedro Delgado. Un miler de seguidors –equivalent al terç de la població total de Nava de la Asunción– van seguir l’equip, que finalment no va poder assolir l’ascens i jugarà la seva cinquena temporada a plata.

De diferències entre els dos equips, també n’hi ha. El pressupost no és el mateix, i això explica que el Nava acabés la temporada passada segon i es classifiqués per jugar la promoció. Amb un pressupost major, el Nava es pot permetre obrir el punt de mira per fitxar. El Bordils, en canvi, bàsicament s’autonodreix amb jugadors del seu segon equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)