Waterpolo

Perilla l’Espanya - Israel

Waterpolo. La pressió dels moviments solidaris amb Palestina ha fet que el partit entre les dues seleccions femenines no es jugui ni a Molins de Rei ni a Barcelona, per motius de seguretat

El partit entre les seleccions femenines de waterpolo d’Espanya i Israel, corresponent a la lliga mundial, previst per aquest vespre, a les 20.45 hores, podria no disputar-se per motius de seguretat. El 31 d’octubre es va anunciar que es jugaria a les instal·lacions del CN Molins de Rei, però diversos col·lectius que se solidaritzen amb el poble palestí, com ara la CUP i BDS Catalunya (Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel) d’aquesta localitat, van demanar-ne suspensió i van convocar una cassolada en el cas que es disputés. “Fa anys que Israel utilitza l’esport per netejar la seva imatge internacional mentre continua el genocidi sobre la població palestina”, va denunciar la CUP en un comunicat per justificar la seva posició.

En els mateixos termes es va pronunciar aquesta organització a Barcelona, després que la Federació Catalana de Natació (FCN), a instàncies de l’espanyola (RFEN), va decidir que el partit es jugués a la piscina Sant Jordi, una instal·lació municipal. “Les seleccions esportives són eines de construcció nacional i, en el cas d’Israel, es tracta d’una construcció nacional forjada a sang i foc en territori colonitzat”, va etzibar la regidora Eulàlia Reguant davant la premsa ahir mateix. Hores després, fonts de l’ajuntament barceloní van confirmar a aquest diari que l’Espanya - Israel no es disputarà a la capital de Catalunya: “Tenim constància que no serà així, per exigències de seguretat. La federació espanyola de natació comunicarà on es farà finalment.” En el rerefons de tot plegat apareix també el compromís del govern municipal de Barcelona amb el poble palestí, segellat aquest estiu pel tinent d’alcalde Jaume Asens en una visita a aquell territori.

Davant la complexitat de la situació, i amb la selecció israeliana ja a Catalunya, la federació espanyola de natació valorava ahir, a última hora, dues possibilitats: suspendre el partit o bé disputar-lo a la piscina del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. “Tenim la voluntat que es jugui, però sempre amb les màximes garanties de seguretat”, van explicar a L’Esportiu fonts de l’ens federatiu, mentre el seu president, Fernando Carpena, volava des del Japó i buscava, amb la federació internacional (FINA), una sortida.

La RFEN valorava ahir suspendre el partit o disputar-lo al CAR de Sant Cugat

Israel va jugar aquest estiu a Barcelona

Les accions de protesta de la CUP i dels moviments pro-Palestina que han frenat que es jugui l’Espanya - Israel a Molins de Rei i Barcelona no es van produir aquest estiu, durant la celebració de l’europeu de waterpolo que va tenir lloc a Barcelona, en el qual també va participar la selecció femenina d’Israel. “El moviment de suport a Palestina no estava prou organitzat en aquell moment”, asseguren fonts de la CUP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)