Veure-ho per creure-ho

DHP. El Bordils manté la ratxa al Blanc i Verd i, amb 35 gols per segon cop aquest curs, se situa a tres punts del descens i també del ‘play-off’

bordils 35 novÁs 32

HANDBOL BORDILS:González (1), Xicu Reixach (3), Márquez (2), Combis (2), Prat (2), Palahí (9), Masó (1), Comas, Vilanova, Masmiquel (5), Canyigueral (3), Moreno (1), Pep Reixach (3) i Ferrer (3).ACANOR ATLÉTICO NOVÁS:Flores, Pichel (4), Vila (1), Dacosta, Hermida (5), Iglesias, Boullosa, Muiña (12), Garcia, Rodríguez (2), Silva, Trigo, Martínez (2), Alonso (3) i Asensio (3).PARCIALS:1-2, 3-5, 6-6, 8-9, 11-11, 15-14; 16-17, 20-19, 23-23, 28-24, 31-27 i 35-32.ÀRBITRES:Cubas Martínez i López Martos. Exclusions a Prat (2) i Moreno i a Rodríguez, Trigo (2) i Alonso.

El Blanc i Verd es manté inexpugnable i, amb el d’ahir, ja són cinc els partits en què el Bordils no ha perdut com a local en la lliga. Que fos contra un rival directe, i encaixant 32 gols, afegeix valor a dos punts que deixen els de Sergi Catarain desens amb nou punts, a la mateixa distància del descens que del play-off per pujar. I compte que és el segon partit aquest curs que al Blanc i Verd el marcador local acaba amb 35 gols, després de l’estrena amb el Santoña (35-25) amb triomf i lideratge bordilenc la primera jornada.

Sense ritme

Arnau Palahí, recuperat de les molèsties a l’espatlla dreta que li havien impedit fins i tot llançar en molts partits, va fer el primer gol local quan s’havien jugat 4:50. I de penal (1-2). El primer en joc va ser d’ell mateix, amb 6:15 disputats (2-3). El seu quart, després d’un altre des dels set metres (5-5), va donar el primer avantatge als de Sergi Catarain completant una transició, amb bot fintant el xut (11-10). I, en ple duel entre el canoner local i Iago Muiña –autor de l’1-3, el 3-5, el 6-7, el 8-10 i els empats a 11, 12 i 13– Masmiquel va aixecar el dit. Després de l’empat a 8 des del terra quan dos rivals se li havien penjat dels braços fins a dur-lo al parquet va aprofitar l’assistència del 10 per fer el 12-11. El Bordils va arribar al descans al davant malgrat la incertesa al darrere –Joan Comas va entrar per Jordi en el 19 i mig per acabar de jugar la primera meitat–, amb els extrems gallecs completant la tasca del 17 vermell.

El sisè de Palahí (15-13) deixava el duel golejador relativament igualat en la mitja part (6-7). És clar que Muiña feia el seu vuitè en la primera acció de la segona meitat (15-15) i, jugant només en atac, el 16-17 en la primera pilota que tocava després del canvi ofensiu. Esteve Ferrer va fer embogir el recinte amb l’empat a 18, després de creuar la pista botant cop de cintura inclòs per superar un rival al mig del camp. Però les pèrdues impedien el Bordils marxar. I el barbut visitant, amb el 20-19, l’empat a 20 o el 23-24, el seu dotzè gol. La defensa del Bordils es va entonar canviant de mixta 5-1 a 6-0 a mig atac visitant. Amb Márquez, els arguments locals es van multiplicar (empats a 22 i 24 i 25-24). En el 17’ de la segona, el dorsal 6 obria un parcial definitiu, que completarien Palahí (26-24), Canyigueral a la contra fent aixecar tothom que quedava assegut (27-24) i Moreno des de l’extrem (28-24). Llavors, el tècnic del Novás se la va jugar amb set i sense porter. Jordi parava i, a la tercera, va fer el 29-25 abans que Palahí (30-25 i 32-27) i Canyi (31-26) fessin arribar la màxima als cinc.

El més important era sumar i per tant els dos punts són excel·lents. Els canvis que hem introduït no han funcionat, no l’he encertat
La 5-1 i la porteria, que s’ha entonat, ens ha permès mantenir el ritme i tenir calma amb els quatre gols per sobre