Hoquei sobre herba

La selecció espanyola cau per la mínima en el debut (3-4)

Hoquei sobre herba. El combinat estatal amb 11 catalans a les seves files, perd el primer partit del mundial de l’Índia davant una Argentina molt efectiva

La selecció espanyola no ha vist premiada la seva bona posada en escena en el mundial de Bhubaneswar (Índia). Espanya ha fet un partit molt seriós en l’estrena però l’efectivitat d’Argentina, la campiona olímpica, ha penalitzat els pocs descuits del conjunt estatal. Gonzalo Peillat, el millor llançador de penals córner del món, ha estat l’home més determinant dels sud-americans.

El primer quart del partit ha estat boig i farcit d’alternatives en el marcador. El combinat espanyol ha començat amb molta força i ha obert la llauna quan no s’havien complert ni dos minuts. Una errada de l’argentí Pedro Ibarra dins la seva àrea, l’ha aprofitat l’hàbil Quique González de Castejón per posar per davant el seu conjunt. La rèplica dels sud-americans, però, ha estat demolidora i Mazzili ha empatat el duel culminant una jugada per la banda dreta. Espanya duia la batuta del duel i ha tornat a trobar premi a les acaballes del primer període. Gonzàlez de Castejón ha forçat un penal córner en una internada dins l’àrea i Pepe Romeu, que avui debutava en una cita mundialista, l’ha transformat amb un gran llançament. La pissarra del seleccionador, Fred Soyez, ha funcionat en la primera ocasió.

De nou, l’alegria del combinat estatal ha durat poc. Mazzili ha repetit després d’una jugada per la banda esquerra dels argentins i ha empatat el duel. Semblava que s’arribaria amb empat a descans del primer quart però els argentins s’han trobat amb el seu primer penal gairebé sense voler-ho i han fet el 2-3. Gonzalo Peillat, el millor llançador del món, no ha fallat.

La bogeria del primer període ha donat pas a un segon quart de contenció. La selecció espanyola ha dut el timó però li ha faltat profunditat i clarividència en els darrers metres davant una Argentina ben tancada.

Empati i rèplica final

Li faltava fer una passa endavant al conjunt de Fred Soyez i l’ha donat en el tercer període; un xut des de la banda esquerra d’Álvaro Iglesias ha picat al pal, la pilota li ha caigut a l’egarenc Vicenç Ruiz, que ha engaltat una gran canonada per fer l’empat.

El gol ha estat el preludi dels millors minuts d’Espanya, que es podria haver posat per davant en el marcador amb un llançament de penal córner de Pau Quemada. La rèplica argentina, però, també des del penal, l’ha protagonitzat Peillat i Quico Cortès ha respost aturant el llançament.

Espanya tenia la possessió però qui ha decidit el duel en el definitiu quart ha estat Gonzalo Peillat que ha fet el 4-3 amb un llançament de penal córner. El combinat estatal, amb porter jugador, s’ha abocat a l’atac però, tot i atacar amb superioritat no ha trobat escletxes en el mur argentí.