Més esport

El regnat d’Artur

El rus Dalaloian imposa els galons com a campió del món i aconsegueix la victòria en el Memorial Blume després d’una lluita molt aferrissada amb el japonès Kazuma Kaya

Abad completa el podi i Plata, cinquè, és el millor català

Al rus Artur Dalaloian li agraden les emocions fortes. Fa un mes va conquerir el títol mundial del concurs complet a Doha després de superar en el desempat el campió vigent, el xinès Xiao Ruoteng. I ahir va cantar victòria en el Memorial Joaquim Blume després de remuntar fins a 7 dècimes al japonès Kazuma Kaya en l’últim aparell. El rus va clavar la sortida de barra (14,150), mentre que el nipó, en un exercici espectacular i de gran dificultat, va caure a terra i va veure com se li esfumava tot l’avantatge i les possibilitats d’aconseguir el màxim guardó. En tot cas, la pugna entre Dalaloian i Kaya, sisè en el concurs complet a Doha, va ser digna d’un mundial, amb un desenllaç molt emocionant, i va fer gaudir de valent els 2.200 espectadors que omplien de gom a gom el pavelló Olímpics de la Vall d’Hebron. L’alcoià Néstor Abad, onzè en el mundial, va completar el podi en una actuació en què va anar de menys a més.

L’entrada en competició de Dalaloian va ser sublim. El gimnasta rus va demostrar per què és també el campió del món de terra i va agafar la iniciativa amb un 14,750 en el primer exercici. Com a Doha, el taló d’Aquil·les de Dalaloian va ser el cavall amb arcs, i en el Blume també hi va punxar per culpa d’una caiguda (12,750). A partir d’aquí, va començar la pugna amb Kaya, el millor amb diferència en aquest aparell (14,950). Els dos gimnastes es van repartir les millors notes en tots els aparells. Dalaloian va fer un pas endavant en les anelles (14,750), però Kaya va replicar en el salt (14,000). Les paral·leles es van resoldre en taules –15,100 per a tots dos– i la barra va acabar dictant sentència.

Pel que fa als catalans, la cara va ser per a Joel Plata (CG Sant Boi), que va acabar cinquè en el seu primer concurs complet d’una temporada marcada per l’operació a l’espatlla dreta, al febrer, que el va acabar deixant fora del mundial. “Acabar l’any d’aquesta manera em fa sentir superbé, perquè he recuperat el meu nivell i vol dir que he treballat bé en la recuperació de l’espatlla. El meu objectiu era completar els sis aparells sense caigudes i ho he aconseguit, tot i que tenia un inici complicat amb el poltre”, va comentar Plata, convençut que tornarà al màxim nivell en el pròxim mundial de Stuttgart, decisiu amb vista als Jocs Olímpics de Tòquio. La mala notícia va ser la baixa del seu company de club Rubèn López, just abans de l’inici de la competició. El gimnasta ripolletenc ho va intentar fins a última hora, però una durícia molt dolorosa a la mà esquerra, que arrossegava des de feia dies, va impedir que pogués defensar el segon lloc de l’edició del 2016. Els joves Thierno Diallo (Egiba) i Daniel Mendieta (CG Osona), en la seva condició de debutants, no van desentonar i van acabar en vuitena i desena posició, respectivament.

LES REACCIONS

Estic molt content perquè he recuperat el meu nivell després de l’operació a l’espatlla dreta
Joel Plata
cinquè classificat
Homes
1r A. Dalaloian (Rússia) 85,250
2n K. Kaya (Japó) 85,050
3r N. Abad (San Blas) 81,900
4t V. Hryko (Ucraïna) 81,100
5è J. Plata (CG Sant Boi) 80,450
6è Y. Jiaxing (Xina) 80,200
7è N. Mir (Xelsca) 79,950
8è T. Diallo (Egiba) 77,500
9è S. Patron (Itàlia) 74,550
10è D. Mendieta (CG Osona) 73,00
Dones
1a D. Varinska (Ucraïna) 53,900
2a Z. Kovacs (Hongria) 52,750
3a A. Simakova (Rússia) 51,750
4a L. Mori (Itàlia) 51,700
5a T. Volleman (Holanda) 51,200
6a L. Bechdejú (Salt GC) 50,750
7a I. Kaeslin (Suïssa) 48,600
8a V. Sánchez (CGA l’Hospitalet) 47,700
9a M. Lavy (Israel) 44,200
No hi arribava en les millors condicions, però me’n vaig del Blume amb bones sensacions
Laura Bechdejú
sisena classificada

La ucraïnesa Varinska, vencedora del concurs femení

Si en la competició masculina els pronòstics eren força clars, el concurs femení es presentava molt més obert i la victòria final la va aconseguir l’elegant Diana Varinska. La gimnasta ucraïnesa va assumir el lideratge en la primera rotació, en l’exercici d’asimètriques (14,700), i ja no el va abandonar fins al final. Varinska també va ser la millor en la barra d’equilibri (13,100), empatada amb la russa Angelina Simakova, que va ocupar el tercer lloc en la classificació final. La segona posició de la general va ser per a l’hongaresa Zsofia Kovacs, la millor en salt (13,900). De fet, la pugna per la tercera plaça va ser aferrissada, perquè Simakova (51,750) va superar per molt poc marge la italiana Lara Mori (51,700) i l’holandesa Tisha Volleman (51,200), que va acreditar la millor nota en terra (12,800). El sisè lloc va ser per a la gironina Laura Bechdejú (50,750). “Tenint en compte la lesió que vaig tenir l’estiu al colze i que em vaig haver de posar les piles per anar al mundial, les sensacions d’aquest Blume són molt bones”, va sentenciar. Les puntuacions de la gimnasta del Salt GC van ser: un 13,400 en salt, 12,650 en asimètriques, 12,400 en barra d’equilibri i 12,300 en terra. L’altra catalana en competició, Violeta Sánchez (CGA l’Hospitalet), va ocupar el vuitè lloc, amb 47,700 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)