Atletisme

Kiprono supera Oukhelfen en la intensa lluita a Granollers

Atletisme. El kenyà va aconseguir la victòria per sobre del jove català d’origen marroquí del CA Igualada. En la cursa femenina, la primera posició va ser per a Montse Mas (FC Barcelona)

La intensa lluita que van mantenir el kenyà Isaac Kiprono i el jove català de 19 anys, d’origen marroquí, Abdessamad Oukhelfen (CA Igualada) va finalitzar amb la victòria del primer en la 52a edició del Cros Internacional Ciutat de Granollers. Isaac Kiprono va agafar el cap de la cursa, sobre una distància de 10 quilòmetres, ben aviat i Abdessamad Oukhelfen i el marroquí Mourad El Banouri (La Sansi) van ser els que es van mantenir durant més temps al seu costat. Finalment, el kenyà, de 29 anys, va obtenir la victòria, la tercera seguida d’un atleta de Kenya a Granollers, amb un registre de 29:11. Només vint segons després va arribar Abdessamad Oukhelfen (29:31), que va ser el primer de la categoria sub-23. La tercera plaça del podi va ser per a Mourad El Banouri, que va arribar a trenta-cinc segons del guanyador (29:46), mentre que la quarta la va ocupar el lloretenc Jonathan Romeo (CA Lloret la Selva), amb 30:01. No van participar en la cursa les principals figures del cros estatal i català, ja que el diumenge dia 9 es disputa el campionat d’Europa de cros a la localitat holandesa de Tilburg, i cap dels atletes que formen part de la selecció espanyola no han pogut disputar cap prova una setmana abans.

Sense kenyanes

En la prova femenina, no hi va haver la presència de les corredores kenyanes que s’havien anunciat, ja que van tenir problemes amb els passaports, i la cursa va estar protagonitzada per les corredores catalanes. Sobre una distància de 8 quilòmetres, la veterana sabadellenca de 39 anys Montse Mas (FC Barcelona) va aconseguir la victòria, amb 28:19, i va superar per vint-i-dos segons la barcelonina Miriam Ortiz (AA Catalunya). La tercera plaça del podi la va ocupar la gironina Bàrbara Ramon (AA Catalunya), que va arribar a gairebé un minut. El triomf en la categoria sub-23 ha estat per a la marroquina Khadija Mendou (CA Ascó), que va ser l’onzena de la general.

El Cros Internacional Ciutat de Granollers va reunir uns 1.300 atletes, que van disputar catorze curses, des de la categoria prebenjamina fins a la de veterans, en el circuit homologat de 2.000 m al costat de la pista d’atletisme de Granollers i que creua el parc del Congost.