Esport i política

Fan un manifest contra la ILP que impulsa la UFEC

Política esportiva. Pel col·legi de professionals de l’activitat física el text de la nova llei de l’esport privatitzaria el sector i posaria en perill la formació

El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) ha fet públic un manifest on mostra el seu rebuig “més clar i contundent” al procés que està seguint la UFEC per a la tramitació d’una nova llei de l’esport a Catalunya a través d’una iniciativa legislativa popular (ILP). Segons el president del col·legi, Pere Manuel i Gutiérrez, si la proposta de la UFEC tirés endavant hi hauria una privatització general del sector esportiu a Catalunya i es posaria en perill la formació dels professionals de l’esport i l’activitat física.

“La nostra preocupació no és gratuïta perquè a la llei que regulava l’exercici de les professions físiques que es va aprovar el 2015 la UFEC ja hi va colar a última hora un punt addicional que permetia als presidents de les federacions expedir titulacions”, assenyala el president del col·legi. “L’activitat física –hi afegeix– és molt més que el 27 per cent que representa el sector federatiu i per tant la creació de la Unió Esportiva de Catalunya (UEC) que proposa la ILP no seria representativa.” “L’esport té derivades molt més enllà de la pròpia competició, com la sanitat, la salut, la cohesió i la integració”, diu Manuel, que també adverteix que en el text no es té en compte l’administració local. “És un canvi radical perquè desapareix la col·laboració entre l’àmbit públic i el privat i tota l’activitat passa sota un paraigües privat” rebla a el president del col·legi, que considera la proposta de la Secretaria General de l’Esport molt més assenyada.

“La UFEC ni ens ha convidat a cap taula i amb el govern sí que hem pogut fer les nostres puntualitzacions”. De fet, el col·legi manté que la ILP no té raó de ser perquè en el Pacte Nacional per l’Activitat Física i l’Esport “ja s’establia les bases de la nova proposta de projecte de la llei de l’esport i l’activitat física.

El manifest del col·legi arriba just quan han de començar les negociacions entre el govern i la UFEC per mirar de presentar un text únic al Parlament per a a la nova llei.

El manifest publicat pel col·legi adverteix també que l’estructura i els organismes adscrits a la SGE desapareixeran i que la mateixa secretaria quedaria “sense contingut” amb la creació de la UEC. “La capacitat de recaptació i distribució de subvencions recauria en mans privades perquè la UEC seria l’encarregada de gestionar aquests fons”, diu el col·legi, que també adverteix que una llicència obligatòria seria “una barrera d’accés” a la pràctica esportiva.

També alerta sobre la possible desaparició del Tribunal Català de l’Esport, la desaparició del Registre d’Entitats Esportives; lamenta que no es faci cap referència a la Unió de Consells Esportius, als professionals de l’esport qualificats.

PROTAGONISTA

La creació d’una Unió Esportiva de Catalunya no seria representativa del sector de l’activitat física a Catalunya
La proposta de la SGE és més assenyada, no proposa una privatització total
Pere Manuel i Gutiérrez
PRESIDENT DEL COPLEFC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)